Η φυσική στην περίπτωση που εξετάζει σώματα μεγάλης μάζας, όπως πχ άστρα, γαλαξίες κλπ,
χρειάζεται να τα εξετάζει με τη θεωρία της σχετικότητας. Αν σε άλλη περίπτωση εξετάζει σώματα μικρών διαστάσεων, όπως πχ υποαταμικά σωμάτια, μαύρες τρύπες στο κέντρο τους, εκεί χρειάζεται η θεωρία της κβαντομηχανικής.
το 1995 o Brian green σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες διαπίστωσε ότι οι πολύ μικρές μαύρες τρύπες, αν μελετηθούν με τα μαθηματικά, μετασχηματίζονται σε χορδές.
Στις μέρες μας αναπτύσσεται η θεωρία των χορδών και των υπερχορδών που προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντομηχανικής.
Ο Αμερικανός καθηγητής Michio Kaku διατύπωσε πως η θεωρία των υπερχορδών είναι η μόνη που εξηγεί όχι μόνο τι συνέβη κατά την μεγάλη έκρηξη, αλλά δίνει απάντηση και τι υπήρχε πριν από αυτό.
Αν και η θεωρία της μεγάλης έκρηξης έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν και επιστήμονες που την απορρίπτουν. Ωστόσο το πρόβλημα με όλες αυτές τις θεωρίες είναι δυστυχώς ότι τα μαθηματικά πολλές φορές δεν μπορούν να λύσουν τα περίπλοκα προβλήματα των θεωριών αυτών.
Ο Τσέλλερ-Νεστλέ αναφέρει ότι:"Ο αιώνιος αγώνας είναι να υπερβούμε το χάσμα μεταξύ ιδέας και εμπειρίας με το Λόγο την διάνοια, με τη δύναμη της φαντασίας, με την πίστη, με το συναίσθημα, με την ψευδαίσθηση μας, κι αν δεν έχουμε άλλη δυνατότητα, με την ηλιθιότητα..."

Βιβλιογραφία

Χρ. Γεωργούσης, "ΤΑ ΚΟΥΑΡΚ, ΤΑ ΚΒΑΝΤΑ, ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ ΚΑΙ ΟΘΕΟΣ", ΔΙΑΥΛΟΣ, 2006
Τσέλλερ-Νεστλέ, "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, Ι.Δ.Κολλάρος
Ταίηλορ, "ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ", Ορφανίδης, 1980
__________________

Δημοσίευση σχολίου

Blogger