ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20ΕΤΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ

ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ & ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ


Από το 1991 ο Σύνδεσμος Φίλων Ελληνοαραβικού Πολιτισμού έχει καταγγείλει σοβαρές υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και καταστροφής αρχαιοτήτων.

Στις 24/09/2004 οι καταγγελίες φτάνουν στον Πρωθυπουργό με Αρ. Πρωτ. 1921 και κοινοποιούνται στον κο. Ζαχόπουλο (Υπουργείο Πολιτισμού), στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στην Ακαδημία Αθηνών.
Έρχονται στην επιφάνεια η υπόθεση «Σχοινούσα» και άλλες 23 όπως π.χ. η μερική καταστροφή της Πινακίδας του Δισπηλιού Καστοριάς, η οποία αποδεικνύει την πρωτοπορία μας στον πολιτισμό.
Με εντολή του πρωθυπουργού δίνονται 10 απαντήσεις από Αρχαιολογικές Εφορείες, όχι όμως για τα θέματα αρχαιοκαπηλίας. Επανέρχεται ο Σ.Φ.Ε.Π. μαζί με το Ινστιτούτο AΧANA-IH το Δεκέμβριο του 2004 με επιστολές στους ανωτέρω φορείς καθώς επίσης και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα τον Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του 2004 ανακοινώνονται μεγάλες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του Ινστιτούτου AΧANA-ΙΗ, χαρακτηριζόμενες από τον βουλευτή-ιστορικό Άδωνη Γεωργιάδη ως ικανές να ανατρέψουν την παγκόσμια ιστορία και να πάνε την Ελληνική 7000 χρόνια πίσω.
Λόγω των ταυτόχρονων καταγγελιών και προς παράβαση κάθε νομοθεσίας και δεοντολογίας, ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ έλαβε το Ινστιτούτο για τις μεγάλες ανακαλύψεις του. Δεν αριθμήθηκαν και δεν καταγράφηκαν τα ανακαλυφθέντα. Μετά από συνεχείς πιέσεις, εκπομπές στην TV και δημοσιεύσεις της Ομάδας ASANA, καταθέτει ο κ. Γεώργιος Πάλμος στην προανάκριση στοιχεία για την υπόθεση «Σχοινούσα», δια την οποία αν και ειδοποιήθηκαν οι Ελληνικές αρχές ουδέν έπραξαν.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Ιταλίας και της Ελβετίας. Στα δημοσιεύματα που ακολουθούν γίνεται λόγος για τουλάχιστον 17.000 αρχαία κομμάτια και 2500 επισκέπτες στη βίλα της Σχοινούσας.
Για τις υπόλοιπες υποθέσεις εξαγωγής μεγαλοστεϊκών και μη σκελετών καθώς και άλλα πολλά, καταθέτει ο κ. Πάλμος μαζί με τη γραμματέα του Ινστιτούτου Χ. Σιδηροπούλου σε ανακρίτρια στο Μαρούσι τον Φεβρουάριο του 2006. Έκτοτε ουδέν έγινε για τα ανωτέρω!
Συνεχίζοντας τις πιέσεις, το Ινστιτούτο AΧANA-ΙΗ πετυχαίνει την πραγματοποίηση παγκόσμιων συνεδρίων στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως με θέμα την επιστροφή των αρχαιοτήτων στους χώρους προέλευσής τους.
Ο κ. Πάλμος συμμετέχει, αλλά δεν επικοινωνεί με τους ξένους δημοσιογράφους για να αποκαλύψει την ελληνική πραγματικότητα συγκάλυψης των καταστροφών αρχαιοτήτων και αρχαιοκαπηλίας, σε μια τελευταία προσπάθεια να μην εκθέσει την χώρα.
Πετυχαίνει επίσης και την ψήφιση νέου νομοσχέδιου για την προστασία των αρχαιοτήτων πριν από ένα χρόνο.
Επτά βουλευτές, έχοντας λάβει ενημερωτικούς φακέλους από τον κο. Πάλμο, ερωτούν κατά την διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου του κ. Λιάπη περί Σχοινούσας και άλλων υποθέσεων. ΟΥΔΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για το που βρίσκεται η υπόθεση και όλοι περιορίζονται στο ότι θα ενημερωθούν.. αργότερα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!
Έχει προηγηθεί ερώτηση στη Βουλή του Α. Γεωργιάδη την 1/11/07 και απάντηση στης 27/11/07 του κου. Λιάπη που λέει ότι εκ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ δεν αντιμετωπίστηκαν οι καταγγελίες που είχαν κοινοποιηθεί σε Πρωθυπουργό, Υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού Δικαιοσύνης, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, Ακαδημία Αθηνών, Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ και είχαν δημοσιοποιηθεί σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, περιοδικών, TV κ.τ.λ.
Σε νέα καταγγελία στις 04/12/07 του κου. Πάλμου προς τον κο. Λιάπη προστέθηκε το ερώτημα για τα 2500 κομμάτια αρχαίων των σπηλαίων κάτωθεν της Ακρόπολης καθώς και πολλά άλλα. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΟΘΗΚΕ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας, με επιστολή του ΠΙΕΖΕΙ τον κο. Λιάπη επιτέλους να απαντήσει!
Σε ερώτηση του Βουλευτού ΠΑ.ΣΟ.Κ Μιχάλη Καρχιμάκη, στέλνεται στον Βουλευτή μια ανακριβής και ασαφής απάντηση. Ο κ. Μάντης Αλέξανδρος της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων (τηλ. 210-9238470) τηλεφωνεί στον κο. Πάλμο για να τον ρωτήσει τι να απαντήσει στον κ. Καρχιμάκη!
Τελικώς, αποστέλεται απάντηση τον Οκτώβριο του 2008, ανακριβέστερη και δίχως να απαντά σε τίποτα.
Ως Έλληνες πολίτες και σεβόμενοι τα κόκκαλα των προγόνων μας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

ΕΩΣ ΕΔΩ!

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Πολιτισμού να μας απαντήσει:

1) Που βρίσκεται η κορυφαία, κατ'όλους τους δημοσιογράφους παγκοσμίως, υπόθεση αρχαιοκαπηλίας «Σχοινούσα».

2) Που βρίσκονται τα υπόλοιπα θέματα για τα οποία κατέθεσε ο κ. Πάλμος στην ανακρίτρια Αμαρουσίου τον Φεβρουάριο του 2006.

3) Γιατί δεν απαντήθηκαν οι καταγγελίες του κου. Πάλμου στις 4/12/07.

4) Ποιοί και γιατί έκοψαν τον κο. Πάλμο από τα μεγάλα κανάλια μετά τις καταγγελίες Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2004. (Το 2004 είχε βγει σε πάνω από 200 εκπομπές για διάφορα θέματα)

5) Γιατί δεν απαντήθηκε η πρόταση του Ινστιτούτου ΑΧΑΝΑ- ΙΗ προς ΕΡΤ, ΝΕΤ, ΒΟΥΛΗ, ΕΡΤ3 για δωρεάν παραχώρηση 800 επιστημονικών DVD του Ινστιτούτου αλλά ούτε και η παραχώρηση χρόνου των κρατικών καναλιών επί πληρωμή για παρουσίαση των εν λόγω ντοκιμαντέρ. Το Ινστιτούτο προσέφερε από 2.000-20.000? μηνιαίως σε διάφορα κανάλια για να παίξουν τα «κομμένα» ντοκιμαντέρ που διαφημίζουν τον ελληνικό πολιτισμό.

6) Γιατί δεν προστατεύτηκαν και αριθμήθηκαν οι ανακαλύψεις του Ινστιτούτου ΑΧΑΝΑ-ΙΗ δηλωθείσες το 2004 σε Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Υπουργεία Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξεως, Πολιτισμού, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, Ακαδημία Αθηνών κλπ. Σημαντικές προσωπικότητες ανέφεραν ως κορυφαίες ανακαλύψεις αυτές .

Ποιος ο ρόλος του κου. Ζαχόπουλου στα ανωτέρω.

7) Πως είναι δυνατόν όταν συμβαίνουν τα ανωτέρω, η Ελλάδα να ζητά επιστροφή των Ελγινείων!

Προτιθέμεθα: Σε μια προσπάθεια να καταγγείλουμε τα ανωτέρω στην παγκόσμια κοινωνία και ιδιαίτερα στους καλεσμένους των εγκαινιών του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ινστιτούτο ΑΧΑΝΑ-ΙΗ στους εξής τηλεφωνικούς αριθμούς: 2108040341 & 6949726682.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger