H «πλούσια» δράση του Αμφιλοχιώτη προφυλακισμένου εργολήπτη Γιώργου Τρομπούκη, φαίνεται πως δεν εξαντλείται μόνον στο «ξέπλυμα» των χρημάτων της οργάνωσης κλπ, αλλά υπάρχει και η πτυχή της αρχαιοκαπηλίας. Αυτό μάλιστα προκύπτει από τα λεγόμενα του ίδιου του Τρομπούκη σε επικοινωνία του με τον Παναγιώτη Βλαστό...

Συγκεκριμένα, έχει καταγραφεί συνομιλία, το βράδυ της 26ης Μαρτίου του 2009, όταν ο Βλαστός κάλεσε τον Τρομπούκη και εκεί , ο εργολήπτης από την Αμφιλοχία ρωτά τον ισοβίτη για το εάν γνωρίζει πως μπορεί να δώσει αρχαία. Ο Βλαστός προσπαθεί να τον αποτρέψει, όμως ο Τρομπούκης επιμένει και λέει πως τα αρχαία είναι μεγάλης αξίας και τα έχει βρει ο ίδιος, προφανώς εννοώντας χωματουργικό μηχάνημα ιδιοκτησίας του σε κάποιο από τα εργοτάξια που δούλευε. Επειδή όπως είναι ήδη γνωστό, ο Τρομπούκης ανέλαβε υπεργολαβίες και στην Αιτωλ/νία και ειδικότερα την περιοχή του Βάλτου και πρόσφατα την Ιόνια οδό στο Αντίρριο, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν υποψίες πως τα αρχαία αυτά έχουν ανακαλυφθεί στην Αιτωλ/νία και ίσως ο Τρομπούκης να μην έχει καταφέρει να τα πουλήσει και να βρίσκονται κάπου φυλασσόμενα.

Πρόκειται για άλλη μια πτυχή της πλούσιας δράσης του Τρομπούκη, που όπως προκύπτει έχει περιέλθει σε δεύτερη μοίρα, μιας και προηγούνται οι άλλες, πιο «καυτές» υποθέσεις της συμμορίας. Σύμφωνα με πηγές από την αρμόδια Διεύθυνση που έχει τη σχετική δικογραφία, το θέμα των αρχαίων βρίσκεται στη δικογραφία, αλλά δεν έχει ακόμη διαταχθεί από την Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση. Για το θέμα επίσης δεν έχει ενημερωθεί η Υποδιεύθυνση Αρχαιοκαπηλίας στην Αθήνα, όπως και η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων και το ζητούμενο είναι να αποσπαστεί κάποια πληροφορία από τον προφυλακισμένο εργολήπτη ή κάποιους εκ των συνεργατών του, που μπορεί να ξέρουν σχετικά. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εξέλιξη που θα πρέπει σύντομα να διερευνηθεί και που προφανώς αφορά τον ίδιο τον Τρομπούκη και όχι το σύνολο της σπείρας.

πηγή:http://www.panaitoliki.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger