Η Τάντρα είναι ένα ψυχο-πνευματικό σύστημα προσωπικής ανάπτυξης που προέρχεται από την Αρχαία Ινδία και στη βασική του υπόσταση, αρκετά παρόμοιο με τον Ταοϊσμό της Κίνας. Και τα δύο συστήματα αποσκοπούν στην εξισορρόπηση των αρσενικών και θηλυκών ενεργειών για τη δημιουργία εσωτερικής αρμονίας και έχουν σαν ύστατο στόχο την ενότητα ή πνευματική έκσταση που είναι γνωστή ως Φώτιση. Στην Τάντρα, το άτομο ενθαρρύνεται να διερευνήσει και να πειραματιστεί με κάθε πτυχή της ζωής. Κατά συνέπεια, η διερεύνηση, η μελέτη, η ενασχόληση και το συνειδητό βίωμα της σεξουαλικότητας δεν συμπεριλαμβάνεται απλά στην Τάντρα, αλλά ταυτόχρονα είναι αντικείμενο λατρείας και ιερού σεβασμού.
Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση της Τάντρα, ο έρωτας και το ερωτικό παιχνίδι ήταν ένα Θεϊκό δώρο. Η έννοια της καταπίεσης ή ενοχής σε σχέση με το σεξ ήταν ανύπαρκτη στην Αρχαία Ινδία. Η Τάντρα δίδασκε, ότι όταν ένας άνδρας προσεγγίζει την αγαπημένη του, θα πρέπει να έχει ένα ιερό συναίσθημα, όπως όταν εισέρχεται σε έναν ναό. Η τέχνη της σεξουαλικής αγάπης ήταν η ευγενικότερη από τις τέχνες που θα έπρεπε κανείς να μελετήσει και στην οποία θα έπρεπε να εξειδικευτεί. Κάθε νεαρό άτομο στην Αρχαία Ινδία, μπορούσε να πάει στους ιερούς ναούς και να μυηθεί στα μυστικά του έρωτα από τους Ντάκας και Ντακίνις, δηλ. τους ιερείς και τις ιέρειες του έρωτα. Ενώ η μελέτη της σεξουαλικότητας είναι πολύ πρόσφατη στη Δύση, τα πειστήρια γύρω από τις ιεροτελεστίες της Ταντρικής ιερής σεξουαλικότητας στην Ινδία χρονολογούνται περίπου πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια. Κατά συνέπεια, υπάρχει μία αστείρευτη δεξαμενή γνώσεων που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σήμερα για να εμπλουτίσουμε τις δικές μας γνώσεις γύρω από τον έρωτα και τις πολύ-επίπεδες προεκτάσεις του.
Ο Ταντρικός έρωτας μπορεί να εμπλουτίσει τους τρόπους που κάνουμε έρωτα σε 3 βασικές περιοχές:
Πρώτο: Προσφέρει τρόπους για να οδηγηθούμε σε υψηλά επίπεδα έκστασης και ηδονής πέρα από τη διάσταση του κοινού σεξ.
Δεύτερο: Διδάσκει τρόπους για να ανοίξουμε περισσότερο στην αγάπη, έτσι ώστε η καρδιά μας να είναι περισσότερο ανοιχτή στην /στον σύντροφο μας,
Τρίτο: Διδάσκει μέθοδες ιερού ερωτισμού για να μετατρέψουμε το ερωτικό παιχνίδι σε μία ιερή εμπειρία που θα αγγίζει όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μας: σώμα, καρδιά και ψυχή.
Ένας άνδρας μπορεί να αυξήσει και να διευρύνει την ποσότητα έκστασης που μπορεί να απολαύσει και, ταυτόχρονα, να παρατείνει το χρόνο που κάνει έρωτα, έτσι ώστε η σύντροφος του να έχει την ευκαιρία να κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα ηδονής, χαράς και εκπλήρωσης. Ο έλεγχος της εκσπερμάτωσης είναι μία από τις βασικές δεξιότητες που πρέπει να κατέχει, έτσι ώστε, κατά τη διάρκεια του ερωτικού παιχνιδιού, αντί να εκσπερματώνει στην πρώτη κορύφωση της ενέργειας (πράγμα που συμβαίνει σε πολλούς άνδρες) να είναι σε θέση να συγκρατήσει την ενέργεια, χρησιμοποιώντας τεχνικές για να διαμοιράσει και να κατευθύνει την οργασμική ενέργεια στο σύνολο του σώματος και να μην την βιώνει μόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Στη συνέχεια, καθώς η παρόρμηση για εκσπερμάτωση υποχωρεί, συνεχίζει να κάνει έρωτα και πάλι, έως ότου φτάσει στην επόμενη κορύφωση που θα είναι πολύ υψηλότερη και πιο έντονη απ’ ότι ήταν η πρώτη, χρησιμοποιώντας και πάλι τεχνικές για να διαμοιράσει την ενέργεια στο σύνολο του σώματος. Καθώς συνεχίζει να το κάνει αυτό, κατακτάει όλο και υψηλότερα επίπεδα ερωτικής έκστασης και, ταυτόχρονα, η σύντροφος του οδηγείται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα οργασμικής ευδαιμονίας.
Στα Ταοϊστικά σεξουαλικά κείμενα υποστηρίζεται ότι η γυναίκα είναι όπως το νερό και ο άνδρας όπως η φωτιά. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι, ότι το νερό σβήνει τη φωτιά πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο άνδρας να εξαντλείται και η γυναίκα να απογοητεύεται. Οι Ταοϊστές υποστηρίζουν, ότι ο οργασμός της γυναίκας έχει 9 επίπεδα και ότι μία γυναίκα θα πρέπει να διατρέξει και τα 9 επίπεδα για να μπορέσει να βιώσει απόλυτη οργασμική εκπλήρωση και ολοκλήρωση και να αφυπνιστεί πλήρως ο ερωτισμός της. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν οργασμό στο επίπεδο 4, όταν ένας άνδρας εκσπερματώνει, ενώ τα υπόλοιπα 5 επίπεδα τα πλησιάζουν σπάνια. Οι συνειδητοί άνδρες θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν έρωτα όσο διάστημα απαιτείται για να ικανοποιήσουν πλήρως τη σύντροφο τους και, ταυτόχρονα, οι ίδιοι να κατακτήσουν υψηλότερα επίπεδα οργασμικής έκστασης.
Υπάρχουν δύο ασκήσεις, δύο τεχνικές που διευκολύνουν τον έλεγχο της εκσπερμάτωσης. Η μία τεχνική έχει σχέση με την εξάσκηση των Ηβικό-κοκκυγικών μυών και η άλλη με τον έλεγχο της αναπνοής.
Αυτές οι ασκήσεις είναι, επίσης, ωφέλιμες και για τις γυναίκες για να μπορέσουν να βελτιώσουν και να παρατείνουν την οργασμική τους απόκριση, για να μπορέσουν να βιώσουν περισσότερη ηδονή και για να μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερη απόλαυση στον σύντροφο τους. Οι ΗΒ-μύες είναι οι κύριοι μύες που συσπώνται κατά τον οργασμό και των δύο φύλων. Κατά συνέπεια, η ενδυνάμωση αυτών των μυών αυξάνει την αίσθηση της απόλαυσης...

Πηγή:http://diodos.info/mag/modules/tinycontent/

Δημοσίευση σχολίου

Blogger