«Στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει μία κινηματογραφική ταινία με μεγάλη εμπορική επιτυχία, όπου παρουσίαζε την Ελληνική πλευρά ως την κακή, στέλνοντας το μήνυμα ότι εξαιτίας της κινδύνευε η ανθρωπότητα ολόκληρη. Μήπως αυτό το γεγονός σημαίνει κάτι;», ρώτησα ακούγοντας τον ήχο της βροχής που δυνάμωνε έξω.
«Κατάλαβα για ποια κινηματογραφική ταινία μιλάς.
Ωστόσο η αφορμή που κυκλοφόρησε τότε αυτή η ταινία είναι η εξής: Κάποτε στο Σπαρτοχώρι που βρίσκεται απέναντι από τον Αστακό έγινε μία συνάντηση μέσα σε ένα κότερο. Η συνάντηση αυτή λοιπόν έγινε ακριβώς στο σημείο, που αργότερα “άνοιξε” η ταβέρνα του Παραβόλα.
Εκεί παραβρέθηκαν ο γιος του Αρίστου Νιοσάκη, ο Αποστολάκης και η αφεντιά μου. Δυστυχώς οι δύο πρώτοι πέντε χρόνια αργότερα, και με διαφορά ολίγων ωρών δολοφονήθηκαν σε “στημένα ατυχήματα”.
Ο Αποστολάκης τότε ως πιλότος - ασυρματιστής και ειδικός στην ηλεκτρονική πρωτοστάτησε στη συζήτηση. Το θέμα της συζήτησης ήταν η δορυφορική κάλυψη του Αστακού με θερμικούς αισθητήρες κίνησης. Καθώς επίσης και με σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για επερχόμενα σκάφη παντός τύπου.
Στο τέλος της συζήτησης, θυμάμαι, εγώ παρουσίασα υλικό από τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις του Τσουτσούρα. Αμέσως μόλις η αντίθετη πλευρά ενημερώθηκε για εκείνη τη συνάντηση, κυκλοφόρησε την συγκεκριμένη ταινία για προπαγανδιστικούς λόγους», απάντησε ο Χαραυγής.
«Μήπως και η δολοφονία του Τ. Κέννεντι οργανώθηκε από τους ίδιους που χτύπησαν τον Αποστολάκη και το γιο του Αρίστου;», ρώτησα υποψιασμένος.
«Έτσι έγινε», απάντησε ο Ιάσων.

(Ένα ακόμα συναρπαστικό απόσπασμα από το Βιβλίο ΙΩΚΗ)

Δημοσίευση σχολίου

Blogger