Γράφει ο Νίκος Αργυρίου

Από την αρχαιότητα παρατηρούμε ότι ο προσωπικός θεός βρίσκεται μέσα στον λάτρη, και όχι σε κανένα άλλο μέρος έξω από αυτόν.
Ο Απόστολος Παύλος εμβαθύνοντας σε τούτη την γνώση αναγνωρίζει ότι: "Είσθε ο ναός του θεού". Ωστόσο αυτό εσωτερικά σημαίνει πολλά περισσότερα, δεν είναι μόνο η παρουσία του θεού, αλλά το μίγμα της προσωπικής θεότητας(ΕΓΩ ΕΙΜΙ) του Ανώτερου εαυτού με τον άνθρωπο.
Με άλλα λόγια, η ανώτερη ψυχή του ανθρώπου, θα λέγαμε ότι σκεπάζει σαν σκιά τον άνθρωπο κατά την διάρκεια της θνητής ζωής του, με σκόπο την εκπαίδευση και την αποκάλυψη.
Στους προς Κορινθίους(κεφ. ιε:47-50), ο Απόστολος Παύλος γίνεται πιο αποκαλυπτικός:
"...O πρώτος άνθρωπος χοικός, ο δεύτερος εξ' ουρανού. Οποίος χοικός, τοιούτοι και οι χοικοί, και ο επουράνιος τοιούτοι και οι επουράνιοι..."
Ο πρώτος λοιπόν άνθρωπος είνοι ο χοικός, που αποτελείται από "χώμα", ενώ ο δεύτερος , ο Επουράνιος, ο Ανώτερος Εαυτός μας, είναι ο κύριος του Ουράνιου Μυστηρίου.
Αλλά καθώς φορέσαμε την εικόνα του χοικού θέλουμε να φορέσουμε και την εικόνα του επουράνιου, όπως προστάζει η φύση.
Εδώ όμως πρέπει να εκπληρωθεί το Δελφικό ρητό:"ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ", όχι μόνο στην μυστική έννοιά του, αλλά και στην κατά γράμμα σημασία του.
" Φως εκ Φωτός Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού.
Γεννηθέντα ου ποιηθέντα, προ πάντων των αιώνων..."

Και είπεν ο Θεός στη Γένεση:"Γεννηθήτω Φως", πάντα σαν "Φως εκ φωτός", συνεχίστηκε η δημιουργία έως τον άνθρωπο. Αυτή είναι και η καλούμενη "ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ".
Δυστυχώς εκείνοι που αποκαλούν τους εαυτούς μελετητές του Ευαγγελίου δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον θεμελιώδη αυτό νόμο της Δημιουργίας, αλλά και τις προεκτάσεις του.
Έτσι λοιπόν οι ερμηνευτές των λόγων του Ιησού Χριστού δεν διανοήθηκαν ποτέ να διαλογιστούν και να στοχαστούν στα περί "αναστάσεως της σαρκός", που και σήμερα θεωρείται παραλογισμός. Ενώ παράλληλα απορρίπτουν τον νόμο των αναγεννήσεων του ανθρώπου στη γη. Με αποτέλεσμα το περί "αναστάσεως νεκρών" να μένει ως έννοια μετέωρη.
H εσωτερική απόκρυφη ερμηνεία της είναι ότι εκείνοι που θα φθάσουν με σειρά γεννήσεων, σύμφωνα με τον Καρμικό Νόμο, στην κατάσταση που θα βρεθεί η ανθρωπότητα μετά την έβδομη φυλή ανθρώπων, τότε αυτοί δεν θα μπορούν πλέον να πεθάνουν. Αφού θα είναι "ίσοι με τους Αγγέλους".
Στην αποκάλυψη του Ιωάννη(ιζ:9,10), αναφέρεται συμβολικά η παρακάτω μυστηριώδη αλήθεια :
"...Ωδε ο νους ο έχων σοφίαν και επτά κεφαλαί, όρη επτά εισίν, όπου η γυνή κάθηται επ' αυτών και βασιλείς επτά εισίν, οι πέντε έπεσαν, ο εις εστίν, ο άλλος ούπω ήλθε και όταν έλθη ολίγον αυτό δει μείναι..."
Oι επτά κεφαλές και τα επτά όρη, είναι οι επτά ρίζες φυλές, και η γυνή συμβολίζει τις θρησκευτικές διαμάχες, οι οποίες κάλυψαν το σύμβολο αυτό με το αίμα των μυστών και των αγίων όλων των εποχών.
Σύμφωνα με το θεικό σχέδιο πρέπει να εμφανιστούν και να αναπτυχθούν πέντε επτά ανθρώπινες φυλές, οι πέντε φυλές ήδη εμφανίστηκαν στη γη (έπεσαν)... Η έβδομη θα παραμείνει για λίγο.
Όλα αυτά που αναφέραμε είναι ένα μικρό μέρος εκείνου που συμβαίνει. Αν και όλα τούτα φαίνονται απίστευτα στον αμύητο κόσμο. Για την μάνα Γη προμηνύουν την γέννηση μιας νέας εποχής. Είναι το πέρασμα της στην τρίτη μύηση.
Όλη αυτή η πορεία της από κάποια νέα στάδια , ονομάζεται Μύηση.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σας.
    Ξαφνιάζουν τα άρθρα σας και σας συγχαίρω για την όμορφη και σοβαρή δουλειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή