Γράφει ο Νίκος Αργυρίου

Ο Απόστολος Παύλος αναφέρεται στην προς Κορινθίους Ά επιστολή του σε σώματα επίγεια και σώματα ουράνια. Δίνοντας ορισμένες εξηγήσεις για το πως "ανασταίνονται οι νεκροί". Δηλαδή ο άνθρωπος σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο σπέρνει έναν "γυμνό κόκκον" σίτου ή τινός των λοιπών. Όπου ο Θεός είναι Αυτός που του δίνει το ιδιαίτερο εκείνο σώμα του (Κορ. Ά: IE:36-38).
Διότι όπως τονίζει παρακάτω ο Απόστολος Παύλος, το φθαρτό πρέπει να φορέσει την αφθαρσία και το θνητό την αθανασία. Τότε γίνεται ο ΛΟΓΟΣ Ο ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ:"κατεπόθη ο θάνατος εν νίκη" (ο.π.π, 53-54).
Εκείνος ο σπόρος που θα σπείρει ο κάθε άνθρωπος , εξαρτάται από τις σκέψεις και τις πράξεις του. Θυμηθείτε τα λόγια του Ιησού Χριστού στην παραβολή "του καλού σπορέα", όταν είπε στους μαθητές Του:

"...Ο σπείρων τον καλόν σπόρον είναι Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Ο δε αγρός είναι ο κόσμος,
ο δε καλός σπόρος, ούτοι είναι οι υιοί της Βασιλείας..."(Κατ' Ματ.: ΙΓ¨37-38)
Τα "ζιζάνια" που έσπειρε ο εχθρός ανάμεσα στα ήδη σπαρμένα είναι οι κακές σκέψεις.
Οι πονηροί λογισμοί εξέρχονται από την καρδιά, όπου εκεί είναι οι αποθήκες όλων των συναισθημάτων. Γι' αυτό το λόγο ο Ιησούς δίδασκε:" Παν δέντρον μη κάμνον καρπόν καλόν εκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται" (Κατ'Ματθ.: Ζ, 19). Ώστε να τονίσει την αναγκαιότητα του καθαρμού των σκέψεων.
Τότε ο σπόρος θα είναι καλός, όταν ξεριζώσουμε τις κακές σκέψεις.
Αυτόν τον σπόρο θα παραλάβει ο Ουράνιος Πατέρας για να του δώσει το "ιδιαίτερο αυτού σώμα".
Όταν μιλάμε για τον Ουράνιο Πατέρα, ποιον άραγε να εννούμε;
Εδώ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, που έδωσε ο ίδιος ο Ιησούς στους μαθητές Του:"ΕΓΩ ΕΙΜΙ εν τω Πατρί, και Ο Πατήρ είναι ΕΝ ΕΜΟΙ"
(Κατ'Ιωαν.: ΙΔ,10).
Εδώ δίνεται η φράση κλειδί που όταν την αποκωδικοποιήσουμε θα έχουμε την φράση:" ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΕΝ ΕΜΟΙ"(περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο βιβλίο μου με τον τίτλο :"ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ").
Η φράση αυτή δηλώνει την ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Ενώ ο ΙΗΣΟΥΣ με την φράση αυτή ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΊ στους μαθητές Του για μία ακόμη φορά ότι, είναι η ενώση όλων των δυνάμεων, το Όλον μέσα στο Όλον.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger