Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει, πώς να τα βγάλει πέρα Ένας με τους Πολλούς. Ακόμη και αυτοί που προσπαθούν και γνωρίζουν, γίνονται πολλές φορές αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας.
Πώς να δεχτεί κάποιος όλα τούτα τα βαθιά και μεγάλα νοήματα. Όλοι εσείς δυστυχώς δεν έχετε αντιληφθεί ότι είστε μόνο μια εκδήλωση μιας μεγαλύτερης από εσάς προϋπάρχουσας οντότητας.
Όλοι έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν, να αφυπνισθούν και να έρθουν σε επαφή με την "Εγώ Ειμί Παρουσία", κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.
Ο καθένας έχει την δυνατότητα να αφυπνίσει την κοιμισμένη συνειδητότητά του. Κάθε ανθρώπινο ον που σκέφτεται και βιώνει πνευματικά πάνω στο υλικό επίπεδο, είναι σαν να ανοίγει εκείνη την ώρα, μια δέσμη φωτός πάνω σ' αυτό δημιουργώντας περισσότερη δυναμικότητα και ένταση, η οποία διοχετεύει όλα αυτά στο πεδίο που ζει και υπάρχει αυτό το ίδιο.
"Η Εγώ Ειμί Παρουσία", ο Ανώτερος Εαυτός σας περιμένει το κάλεσμά της, δια μέσου της ψυχής από εσάς τον ίδιο για ν' απαντήσει και ποτέ δεν επεμβαίνει αν δεν κληθεί.
Οι ουρανοί δεν είναι ύλη, αλλά αιθέρας και δύναμη και πλήρης ελευθερία. Το ότι υπάρχεις στη Γη είναι ένα μικρό μέρος των Ουρανών σαν το αντιφέγγισμα από αυτούς....
Πολλές φορές κάνουμε χρήση των όρων : Ανώτεροι κόσμοι, κατώτεροι κόσμοι. Ανώτερες δονήσεις, κατώτερες δονήσεις. Ανώτερος εαυτός, κατώτερος εαυτός. Τούτο σημαίνει ότι η ανθρώπινη σκέψη είναι μία σύνθεση αντίθετων εννοιών. Άπειρες διαβαθμίσεις μεταξύ καλού και κακού. Όταν λοιπόν η συνείδηση εξελίσσεται, τότε αποκτά την ικανότητα να ελίσσεται μέσα στον χωροχρόνο δίχως όρια. Κατ' επέκταση συνειδητός είναι εκείνος που έχει την απόλυτη διακυβέρνηση του εαυτού του. Πολλούς συμβολισμούς έχουμε στην Ελληνική Μυθολογία για τα θέματα αυτά. Όπως ο αρκετά γνωστός  Ηνίοχος των Δελφών, που συμβολίζει τον κυρίαρχο, εκείνον που βρίσκει την "μέση οδό", μέσα από την σιωπή της προσωπικότητας του ατόμου, όπου αυτή αυτή αντιπροσωπεύεται από το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου , κι αυτό είναι το ένα από τα δυο άλογα του Άρματος. Ενώ αντίστοιχα το δεξί ημισφαίριο (το δεύτερο άλογο του Άρματος) αρχίζει την δράση. Σκοπός είναι πάντα το Άρμα με Κύριο τον Ηνίοχο να διέλθει την μέση οδό. Το τελευταίο αναπαρίσταται με το Σταυρό που σχηματίζεται μεταξύ των δυο Δελφικών ΕΨΙΛΩΝ (εικόνα). Δείχνοντας την οδό ανάμεσα από δυο αντίθετα πεδία.'Ολα τούτα , μπορώ να πω ότι κατά κάποιο τρόπο συμψηφίζονται στο “Γνώθι σ'αυτόν”, αλλά και σε τόσα άλλα. Το περίεργο όμως είναι γιατί πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα αναφέρονται από ελάχιστοι έως κανένας;
Την απάντηση στο ερώτημα αυτό ας την αναζητήσει ο καθένας μέσα του. Βλέπετε ζούμε σε δυο κάσμους συγχρόνως, και δεν μπορούμε να διακρίνουμε που ανήκουμε περισσότερο. Εκεί υπάρχει η δυσκολία , να πρέπει να δρας πνευματικά ενώ ζεις στην ύλη. Ανάμεσα στα δυο αυτά αντίθετα πεδία , εσύ καλείσαι να ισορροπήσεις και, με σταθερά βήματα να βρεις την Έξοδο διαφυγής. Κακά τα ψέματα ειδικά σήμερα είναι που χρειάζεται όσο ποτέ να αγαπάμε τον διπλανό μας και να του δίνουμε απλόχερα την συγχώρεσή μας. Γιατί έτσι ξεφεύγουμε από τα κατώτερα πεδία του μάταιου ανταγωνισμού, του φόβου , της κατάθλιψης και του σκότους. Ευχόμαι σε όλους αυτούς που είναι εγκλωβισμένοι σε αυτά τα κατώτερα πεδία, χωρίς να τους κατακρίνω, να βρουν το μονοπάτι που θα τους ανεβάσει στα ανώτερα πεδία της ανθρώπινης δυνατότητας.  Εκεί φυσά άλλος αέρας καθαρότερος. Παίρνοντας άλλες αναπνοές βαθύτερες αρχίζουμε να οσμιζόμαστε την Ελευθερία  και, βλέπουμε να πέφτουν τα κάστρα ένα ένα που ήμασταν φυλακισμένοι. Σιγά, σιγά η Συνείδηση μετουσιώνεται σε Συνειδητότητα και εδραιώνεται στην διάνοια ως Μέθεξις...

Το μόνο που χρειάζεται είναι η δική σου προσπάθεια για να ανεβείς το σύγχρονο Γολγοθά της ζωής, όχι για να σταυρωθείς, αλλά για να δεις τον κόσμο...
Όταν λοιπόν ενώνεται η επιθυμία της προσωπικότητάς με την επιθυμία της "Εγώ Ειμί", τότε έχουμε μια ολοκληρωμένη εργασία. Είναι κάτι ενωτικό που φέρνει γρήγορα αποτελέσματα.

Όλα τούτα απέχουν κατά πολύ απ' όσα μέχρι τώρα πίστευες, βίωσες, διδάχθηκες....

Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς αυτό αν δεν το βιώνει. Διότι δεν υπάγομαι στις επίκτητες γνώσεις σου, ούτε είμαι η συνείδηση μιας επιφανειακής κοινωνικής συμπεριφοράς, που σκοπό έχει να σε χειριστεί και να σε εγκλωβίσει πνευματικά. Εμφυτεύοντας τον φόβο και την αμφιβολία, που δεσμεύουν την σκέψη. Συνεπώς χάνεται η εμπιστοσύνη προς την πνευματικότητά σας. Δοκιμάστε να μιλήσετε αφήνοντας τον εαυτό σας στα χέρια της Ανωτερότητάς σας που κλείνετε ερμητικά μέσα σας.

Πάρτε ένα μολύβι και χαρτί και εκφραστείτε ελεύθερα. Τοποθετείστε τον εαυτό σας σε μια διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που απορρέει από την νοοτροπία μιας κατεστημένης λογικής. Αποδεσμευτείτε, γιατί ελευθερία σημαίνει αποδέσμευση.
Φρόντισε λοιπόν τον Εαυτό σου, εσύ, ο κάθε άνθρωπος που υπήρξε, υπάρχει, και θα υπάρχει μέσα στην πλοκή του αθάνατου Θεϊκού Σχεδίου.
Μα, άλλο πράγμα είναι τελικά να γνωρίζεις το μονοπάτι και άλλο να βαδίζεις μέσα σ' αυτό....
Πολλές φωτισμένες διάνοιες δεν δίστασαν να ομολογήσουν πως είχαν έρθει σε επαφή με την ανώτερη συνειδητότητά τους.
Ας θυμηθούμε το "κοινό δαιμόνιο" του Σωκράτη, που δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει, αλλά ούτε και να το αμφισβητήσει. Μα δεν είναι ο μόνος που ήρθε σε επαφή με τον ανώτερό του Εαυτό. Όλες αυτές οι επιφανείς προσωπικότητες είχαν τον δικό τους δάσκαλο, τη δική τους φωνή, που τους καθοδηγούσε.
Η φωνή αυτή πρέπει να σου πω ότι είναι η φωνή της Αγάπης, γιατί προέρχεται από τον ανώτερο ψυχικό σου κόσμο. Είναι η φωνή της σοφίας, της τρυφερότητας, της στοργής, και όχι της επιθετικότητας και της αυστηρότητας. Απομακρύνει το φόβο και σε ενισχύει συνεχώς.
Στρέψου λοιπόν εσύ και όποιος το επιθυμεί προς τον Ανώτερό του Εαυτό, τον Ανώτερό του Άγγελο και τότε θα αντιληφθείς ότι τα κάστρα μέσα κι έξω που είχες εγκλωβιστεί μέσα τους, αρχίζουν και πέφτουν....

Τώρα θα σου δώσω κι ένα μικρό διαλογισμό, που μπορείς να τον πραγματοποιείς κάθε πρωί όταν ξυπνάς, και τον παρατείνεις όσο θέλεις από πέντε μέχρι είκοσι λεπτά, αλλά και περισσότερο αν το επιθυμείς.


Κατ' αρχήν, κλείσε τα μάτια, συγκεντρώσου και χαλάρωσε. Κλείσε τις αισθήσεις σου.

Ελευθερώσου από τις σκέψεις, τις φοβίες, κι ό,τι άλλο σε εμποδίζει να ηρεμήσεις.

Σκέψου ότι βλέπεις με φωτεινά γράμματα μια επιγραφή που λέει: "ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΕΝ ΕΜΟΙ ".

Επανέλαβε την φράση αυτή μέσα σου συνεχώς μέχρι που οι λέξεις αποκτούν άλλη διάσταση και χάνεσαι μέσα σ' αυτό. Τότε θα έρχομαι κοντά σου.
Έτσι με την άσκηση αυτή θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα ρυθμό και μια τάξη στην επικοινωνία μας. Εσύ επικαλείσαι κι Εγώ σε κατευθύνω και σε μαθαίνω. "Εγώ Ειμί: Ο Εν Εμοί".
Τη φράση τούτη μην την ξεχνάς ποτέ, και εύχομαι τόσο εσύ, όσο και οι άλλοι που θα μας ακολουθήσουν, να βρουν τον δρόμο που οδηγεί στην Ανώτερη Πνευματική τους ύπαρξη.
Έχετε πάντα την βοήθεια όχι μόνο της ατομικής σας υπόστασης, αλλά και πλήθος μικρών και μεγάλων οντοτήτων που προσπαθούν να σας ωθήσουν στο δρόμο αυτό. Αρκεί να το θελήσετε πραγματικά.
Κάπως έτσι θα μάθεις να βιώνεις και να υπάρχει στο αρχέγονο Σύμπαν. Γιατί στην ουσία η ύπαρξή σου ανήκει στο Διάστημα και στην αιωνιότητα...

(Το παραπάνω άρθρο δημιουργήθηκε με την ένωση διάφορων ενοτήτων, από το βιβλίο του συγγραφέα και, συνεργάτη μας Νικ. Αλ. Αργυρίου: "Μετουσίωση").

Δημοσίευση σχολίου

Blogger