Ο Μιλόσεβιτς στο δικαστήριο της Χάγης , μεταξύ των άλλων είπε:
" Στο μέλλον η Ευρώπη θα πληρώσει με μεγάλο κόστος την ύπαρξη ενός πανίσχυρου ισλαμικού φονταμενταλιστικού πυρήνα στην Βοσνία..."
Λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι, πράγματι  ο πυρήνας της Βοσνίας χρησιμοποιήθηκε από την Αλ Κάιντα για την στρατολόγηση νεοσύλλεκτων μαχητών ή βομβιστών αυτοκτονίας, ως μια ιδανική πλατφόρμα.
Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε ότι δυο από τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου είχαν πολεμήσει το 1995 στην Βοσνία. Επίσης το ίδιο και ο μετέπειτα ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Σαουδική Αραβία, ονόματι Αμπντελαζίζ.
Οι βετεράνοι της Βοσνίας εγκαταστάθηκαν δτην Ευρωπαική ήπειρο και υλοποίησαν σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων.
Ο ίδιος ο Οσάμα μπιν Λάντεν επισκεύτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 διάφορα στατόπεδα στην Βοσνία, Αλβανία κ.α.
Αν η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Δανία, η Γαλλία φιλοξένησαν και φιλοξενούν σημαντικό αριθμό μουτζαχεντίν. Ωστόσο,  το ίδιο το Λονδίνο τελικά, είναι ο συνδεκτικός κρίκος, μέσω μιας συγκεκριμένης σκιώδης σεκτας, μεταξύ της ηγεσίας της Αλ Κάιντας και της στατιωτικής ηγεσίας της D.I.A.
Το δίκτυο τζιχάντ της Ευρώπης είναι καλά οργανωμένο με συνδεδεμένους πυρήνες λειτουργικού ή σε αναμονή σε πολλές χώρες της. Οι πυρήνες αυτοί αποτελούνται από διάφορες ισλαμικές ομάδες, που ενώ μπορεί να έχουν ίσως διαφορετικές φιλοδοξίες, ωστόσο, σίγουρα ασπάζονται την ιδεολογία της Αλ Κάιντα. Έχοντας κοινά μελη το δίκτυο αυτό, έχει συνεχή ροή διασταύρωσης πληροφοριών.
Οι στρατιώτες του Αλλάχ προσεγγίζουν νεαρά άτομα δεύτερης ή τρίτης γενιάς μεταναστών τα φανατίζουν μέσα στα τζαμιά ή με διάφορους άλλους τρόπο, με σκόπο να προβούν σε διάφορες εξτρεμιστικές ενέργειες...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger