Σε μια προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε αναφερθεί στις δυο υψηλές τέχνες, που εν συντομία θα τις αναφέρουμε παρακάτω:
Η πρώτη τέχνη γνωρίζει άριστα το δέσιμο της ψυχής με το σώμα και μπορεί να απελευθερώσει την ψυχή του μύστη από το σώμα του και να την μεταφέρει στον ουράνιο Όλυμπο. Δηλαδή, η ψυχή αποχωρεί από το σώμα, που μένει ακίνητο, για να ταξιδέψει η ψυχή σε συγκεκριμένο προορισμό.
Να σας παραπέμψω, εδώ, τι μας αναφέρει ο Πλάτων στον Τίμαιο, κωδικοποιημένα, για το πως είναι ενωμένη η ψυχή με το σώμα. Γενικότερα, ο μυημένος στα μυστήρια, όλη του ζωή γυμνάζεται, ώστε όταν έρθει η στιγμή του "θανάτου" το ταξίδι της ψυχής να γίνεται ευκολότερα.
Το πέτρωμα της ψυχής αποφεύγεται με την εξάσκηση και την χρήση διάφορων βοτάνων.
Η δεύτερη τέχνη μεταφέρει διαστρικά τον Αργοναύτη ιππότη-καβαλάρη (μύστη) με σάρκα και οστά στον ουράνιο Όλυμπο. Διότι ο Αργοναύτης είναι άριστος αρμονιστής και ξέρει καλά από "άρματα".
Εδώ, επιπλέον, να αναφέρω ότι η τέχνη αυτή στα πρώτα στάδια της μύησης, έχει σχέση με τα Ελευσίνια μυστήρια και ιδιαίτερα με τον Κυκεώνα (συνδιασμός τεσσάρων μυκητών με αλχημική απόκρυφη διαδικασία).
Όλα αυτά είχαν σκοπό να γίνει το ταξίδι με σάρκα και οστά.
Όταν μιλάμε για "άρματα", εννούμε π.χ τον χειρισμό των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου κ.ά.
Oι αρχαίοι αποκρυφιστές, λοιπόν, συμβόλιζαν το νευρικό σύστημα με ένα ΑΝΑΠΟΔΟ ΔΕΝΤΡΟ, που είχε μακριά κλαδιά προς τα κάτω και χονρές ρίζες προς τα πάνω.
Το νευρικό σύστημα έχει τις εξής διαβαθμίσεις:
1.Τον  τέταρτο αιθέρας, που καλύπτει  όλο φάσμα του νευρικού συστήματος, εκτός του κεφαλιού.
2. Τον τρίτο αιθέρας, που καλύπτει το φλοίο του εγκεφάλου, διαποτίζοντας την λεγόμενη φαιά ουσία του.
3. Τον δεύτερο αιθέρας με την μορφή του φυσικού σώματος, που επεκτείνεται μερικά χιλιοστά από το φυσικό σώμα.
Ο πρώτος αιθέρας που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι, σχηματίζει μια κωνική ασπίδα μεταξύ του κεφαλιού και του ηλιακού πλέγματος. Η σχέση του με την αγνή ενέργεια του δίνουν την ικανότητα υπερταχυτή μοριακού - τύπου, ενώ μπορεί να μετατρέπεται σε ισχυρό προστατευτικό μανδυα.
Όταν λοιπόν, έρθει η ώρα ενός ετοιμοθάνατου, τότε πιστεύεται πως συγκεντρώνεται ενέργεια ηλεκτρομαγνητική πάνω στο κεφάλι, στη καρδιά και στο ηλιακό πλεγμα, σχηματίζοντας ένα φωτεινό τρίγωνο. Σταδιακά έρχεται στο πλέγμα του δεύτερου αιθέρα και, μετατρέπεται σε μια φωτεινή σφαίρα. Μέχρι που κόβει το σύνδεσμο με το φυσικό σώμα και η ψυχή ως ένα λαμπερό στίγμα μεταφέρεται στον ουρανό.
Η  ψυχή είναι σαν μια λαμπερή τελεία που μέσα της έχει χαραχθεί η μορφή και ο χαρακτήρας του ουρανού...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger