Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί διάφορα για τις κρυφές δυνάμεις ή δυνάμεις σε λανθάνουσα κατάσταση που έχει ο άνθρωπος απ' την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη γη. Επίσης τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί μια πληθώρα βιβλίων της νέας εποχής(new age) με αντικείμενο το ίδιο θέμα.
Δάσκαλοι μυητικών σχολών εσωτερισμού παραδέχονται ότι όλα αυτά ισχύουν απλά συμβουλεύουν τους νεόφυτους να αφυπνίσουν αυτές τις δυνάμεις μόνο όταν τα «εγώ» δηλαδή ελαττώματα της προσωρινής προσωπικότητας σχεδόν έχουν εξαλειφθεί. Στην αντίθετη περίπτωση εγκυμονεί ο κίνδυνος να....
γίνει κακή χρήση ενάντια στην ελεύθερη βούληση άλλων ανθρώπων με σκοπό το ίδιο όφελος κάτι που σημαίνει ότι ο μαθητευόμενος ηθελημένα ή όχι πέρασε στην άλλη πλευρά και έγινε μαύρος μάγος.
Ο άνθρωπος είναι προορισμένος να γίνει γητευτής της ύλης απ' τα πρώτα του βήματα αρκεί να κατανοήσει ότι ο λόγος του έχει δύναμη και η σκέψη του δημιουργεί. Συνειδητά ή ασυνείδητα αυτό κάνει σε καθημερινή βάση και τελικά βιώνει μια πραγματικότητα που είτε του αρέσει είτε θα ευχότανε να είχε αποφύγει.
Τα περισσότερα βιβλία που κυκλοφορούν δεν προσφέρουν μια ολοκληρωμένη μέθοδο εξάσκησης αυτών των δυνάμεων παρά μόνο μέρος μιας σωστής συνταγής. Όλοι λίγο ως πολύ θα έχετε ακούσει για το «μυστικό» , την «δύναμη του υποσυνείδητου», το «ζητήστε και θα σας δοθεί» , «πραγματική μαγεία», ο «νόμος της έλξης» και πολλά άλλα με τα οποία ασχολήθηκα εκτενώς τα τελευταία πέντε χρόνια όταν χρειάσθηκε να κάνω ένα θαύμα για μένα. Καρπός αυτής της έρευνας (πέρα απ' το θαύμα που έγινε ) είναι αυτό το βιβλίο που αποτελεί μια σύνθεση αλλά ταυτόχρονα απλή και ξεκάθαρη ερμηνεία των μυστικών νόμων του σύμπαντος βάσει των οποίων συμβαίνουν όλα γύρω μας είτε το πιστεύετε είτε όχι.
Οι νόμοι του σύμπαντος δεν περιορίζονται στους φυσικούς νόμους τα αποτελέσματα των οποίων είναι άμεσα ορατά. Υπάρχουν νόμοι όπως ο νόμος της έλξης που είναι ο πιο σημαντικός. Λειτουργεί και φέρνει κοντά μας επιθυμητά ή ανεπιθύμητα πράγματα ασχέτως αν εμείς πιστεύουμε στην ύπαρξη του ή όχι. Αρκετοί νόμοι της φύσης αιώνες πριν δεν τους γνώριζε ο άνθρωπος αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σήμαινε ότι δεν υπήρχαν και δεν λειτουργούσαν. Κάτι τέτοιο ισχύει και για τους μυστικούς αόρατους νόμους που πλάθουν την ζωή που ζούμε. Όλα είναι ενέργεια και η σκέψη συντονίζεται μ' αυτή την δύναμη. Η φαντασία μας είναι η εικόνα που προβάλλουμε σαν αίτημα και το συναίσθημα που εκπέμπουμε είναι η δόνηση που δηλώνει επιθυμία. Είναι το κουδούνι που κτυπά την πόρτα για να μας ανοίξουν. Εσείς τι είδους συναισθήματα εκπέμπετε θετικά ή αρνητικά; Ανάλογα με το είδος θα εμφανισθεί κι καλεσμένος στην πόρτα που θα ανοίξει. Προσκεκλημένος ή απρόσκλητος θα έρθει. Καλύτερα προσκεκλημένος κι επιλεγμένος από θετικά συναισθήματα μιας όμορφης και χαρούμενης εικόνας που με την σκέψη πλάσαμε φανταστικά στο μυαλό.
Όταν ο άνθρωπος κατανοήσει την λειτουργία αυτών των νόμων τότε θα μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει προς όφελος του. Όμως αν γίνει κακή χρήση ή χρήση σε βάρος άλλων ανθρώπων τότε ο παραβάτης θα υποστεί τις συνέπειες του αδυσώπητου νόμου που ακούει στο όνομα « Κάρμα» ή «δράση κι ανταπόδοση».
Η συνειδητή και κατευθυνόμενη φαντασία δημιουργεί πράγματα και καταστάσεις γύρω μας. Στην κατάσταση «Άλφα» κατά την οποία δεξιό ημισφαίριο και αριστερό ευθυγραμμίζονται η φανταστική εικόνα που πλάθουμε υλοποιείται γύρω μας. Ποια είναι η κατάσταση Άλφα; Αυτή που εισέρχεται ο εγκέφαλος του ανθρώπου μετά από πλήρη χαλάρωση του φυσικού σώματος κάτι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Όλοι οι ειδικοί ισχυρίζονται και έχουν δίκιο πως η πιο καλή ώρα για να εφαρμοσθεί μια τέτοια άσκηση στην πράξη είναι λίγα λεπτά πριν αποκοιμηθούμε ή μερικά δευτερόλεπτα αφότου ξυπνήσουμε όταν το συνειδητό μέρος του εγκεφάλου είναι ακόμη αδρανοποιημένο και η «κοινή λογική» δεν στέκεται εμπόδιο στην πραγματοποίηση της επιθυμίας μας. Είναι το σημείο που η επαφή με το εσώτερο ή ανώτερο μέρος του εαυτού είναι τέλεια.
Η φαντασία είναι πραγματικότητα. Ναι έτσι ακριβώς. Δοκιμάστε να «δείτε» με τα μάτια της ψυχής ένα λεμόνι με κάθε λεπτομέρεια και μετά δαγκώστε το επίσης με την φαντασία σας. Θα διαπιστώσετε ότι τα αισθητήρια όργανα σας θα ανταποκριθούν άμεσα εκκρίνοντας σάλιο στο στόμα σας. Γιατί; Αφού ή εικόνα δεν ήταν αληθινή; Επειδή ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πραγματικό απ' το φανταστικό. Θεωρεί και τις δυο καταστάσεις εξίσου αληθινές.
Αν προσποιηθείτε πως ζείτε μια κατάσταση βιώνοντας τα ευχάριστα συναισθήματα που απορρέουν απ' αυτή έχετε στείλει στο σύμπαν μια ισχυρή εντολή «Ζήσατε» και η απάντηση είναι «θα σας δοθεί» Γιατί η βασιλεία των ουρανών ανήκει στα παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά.
Τα πράγματα είναι απλά. Μη δέχεσθε να ζείτε την πραγματικότητα που δημιούργησαν οι άλλοι για σας. Πλάστε την δική σας τώρα!!
Γύρω μας ζούνε και εργάζονται μαύροι μάγοι που θέλουν να μείνουμε μόνιμα πελάτες. Γνωρίζουν τους νόμους και τους χειρίζονται κατά βούληση. Εσείς επιλέξτε την λευκή πλευρά δημιουργείστε προς όφελος σας κι όχι σε βάρος άλλων. Μπορείτε να γίνετε γητευτές της ύλης. Να γίνεται λευκοί μάγοι για το καλό σας και το μεγαλύτερο καλό όλων. Σκεφτείτε θετικά σκεφτείτε ότι ζείτε αυτό που θέλετε χωρίς πολλά γιατί και πως . Είστε στην πιο κατάλληλη εποχή για να δοκιμάσετε παίξτε τα όλα για όλα. Όταν δεν έχεις τίποτε να χάσεις βγαίνεις πάντα κερδισμένος. ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΟΛΑ!! «Η πίστη σας , θα σας σώσει».
( Απόσπασμα απ' το ομώνυμο βιβλίο που γράφω παράλληλα με το νέο μου μυθιστόρημα «Γυάλινες ψυχές».
Σμιξιώτης Κωνσταντίνος για τις Αιχμές και Απόψεις
.)


Δημοσίευση σχολίου

Blogger