Ο Αρχηγός των Ισραλινών ΕΔ Αντγος Gabi Ashkenazi σε επίσκεψη των τραυματιών στρατιωτικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Mavi Marmara.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, τον αρχηγό των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (ΙDF) και μέλη της ομάδας των ειδικών δυνάμεων που επενέβησαν στο πλοίο Μavi Marmara το Μάιο του 2010, ετοιμάζεται να εκδώσει ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης. Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει την ταυτότητα ορισμένων Ισραηλινών στρατιωτικών που συμμετείχαν στην επιδρομή εναντίον του Mavi Marmara στην οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, μέλη της τουρκικής αποστολής. Ήδη, με τη βοήθεια αυτοπτών μαρτύρων από το Mavi Marmara και άλλα πλοία της διεθνούς αποστολής για τη Γάζα και με βάση το φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί, καθώς και από άλλα στοιχεία, αντιμέτωποι με κατηγορίες βρίσκονται 37 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjanmin Netanyahu, ο υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman, o αρχηγός των IDF Αντιστράτηγος Gavriel Ashkenazi, o διευθυντής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Αντιπτέραρχος ε.α. Amos Yadlin και ο Αρχηγός του Ισραηλινού Ναυτικού Αντιναύαρχος ε.α Eliezer Marom.

Αν και είναι εξαιρετικά απίθανο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, να ασκηθεί δίωξη που θα οδηγήσει σε διεθνές ένταλμα σύλληψης και την έκδοση του “ερυθρού δελτίου” από την Interpol, η συνέχιση αυτής της δραστηριότητας οδηγεί εκ νέου σε αύξηση της έντασης ανάμεσα στην Άγκυρα και το Τελ Αβίβ, ακυρώνοντας τις προσπάθειες των ΗΠΑ για να βρεθεί τρόπος απομείωσης της έντασης. Από την πλευρά της Άγκυρας είναι σαφές ότι αυτή η δράση των εισαγγελικών αρχών συνεχίζεται με πολιτική κάλυψη, καθώς αποσκοπεί στη διατήριση της αντι-ισραηλινής μυθολογίας στις τάξεις του ισλαμικού κινήματος με προφανή οφέλη για την Τουρκία.

http://strategyreports.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger