Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Αυτή τη στιγμή την Ελλάδα χτυπούν οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι, διότι μετά την  πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, άνοιξε η "θύρα" για την συνεκμετάλευση  των Ελληνικών κοιτασμάτων, αλλά το ουσιαστικότερο είναι ότι η Ελλάς δίνει την καλύτερη προοπτική στην Ευρώπη, ώστε να απεξαρτηθεί ενεργειακά πλήρως από τους "φίλους" μας τους Ρώσους.


Αν, λοιπόν, υλοποιηθεί το γεγονός αυτό, τότε ανατρέπονται τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα κυρίως της Ρωσίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Στο σημείο αυτό ας τονίσουμε πως στο "ενεργειακό παζάρι",  η γαλλική Total εξελίσσεται σε μεγάλο παράγοντα στα ενεργειακά της Μεσογείου. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι η Total εντός του 2014 προχωρά στην εξόρυξη φυσικού αερίου στη Κύπρο και, για το λόγο αυτό έχει καταθέσει 24.000.000 ευρώ για τα δικαιώματα των συμβολαίων, κάτι που επιβεβαίωσε πρόσφατα ο υπουργός Εμπορίου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νεοκλής Συλικιώτης. Eπλέον η γαλλική Total έχει αναλάβει την εκμετάλευση των μεγάλων κοιτασμάτων σε Λιβύη και Ιράκ.
 Για όλες τις κινήσεις στο " ενεργειακό παζάρι"  που προαναφέρθηκαν , αφενός μεν οι αμερικανικές εταιρείες μέσω της Shell & Exxon, έχουν στενές σχέσεις με την τουρκία, αφετέρου η Ρωσία  προσπαθεί να εξαγοράσει την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, δηλαδή,  σα να λέμε δυστυχώς αλληλο κοροϊδευόμαστε .
 Ως εκ τούτου , συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι που οδήγησαν στην ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα. Το θέμα, βέβαια, αρχίζει να γίνεται περίπλοκο μιας και, οι Γάλλοι για  να προστατέψουν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, κατά την διάρκεια των ερευνών για τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων. Προτείνουν στην Ελλάδα σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων, τόσο στο Στρατό Ξηράς όσο και στην Πολεμική Αεροπορία. Δηλαδή, οι Γάλλοι για να προστατέψουν τις "Επενδύσεις" τους δίνουν όπλα στην Ελλάδα.
Όλα αυτά είναι αναμενόμενα συναγωνιστές, η " ΟΜΑΣ ΙΩΚΗ" , μαχόμενη σε όλα τα επίπεδα για μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, έχει τοποθετηθεί για όλα  τα γεωπολιτικά δρώμενα και, ειδικά  στο ποιοι χτυπούν την Ελλάδα.  Στο έργο αυτό έχω πάρει μέρος κι εγώ ουκ ολίγες φορές. Επειδή στο "φιλικό περιβάλλον" μου έχω τοποθετηθεί πάνω στα ζητήματα αυτά, όπως ακριβώς παραπάνω,  οι υποτιθέμενοι "φίλοι " που θεωρούν τον Πούτιν ως σωτήρα, άρχισαν να ρίχνουν χειρότερη λασπολογία απ' ότι ο εχθρός εναντίον μου. Ωστόσο κανείς απ' όλους αυτούς τους δήθεν Ελληναράδες δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για την πατρίδα του παρά μόνο φανφάρες. Διότι όλοι αυτοί έχουν εκμαυλιστεί από την προπαγάνδα των ισχυρών Ρώσων, Αμερικανών και Εβραίων και,  εργάζονται δυστυχώς χωρίς να το συνειδητοποιούν για αυτούς κι εις βάρος της πατρίδας τους.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger