Με μπροστάρη τον δαιμόνιο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή και μεγαλομέτοχο του facebook, κορυφαία στελέχη της Silicon Valley, προχώρησαν σε κίνηση πολιτικής παρέμβασης. 
Δεκάδες μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας των υπολογιστών και του διαδικτύου ζητούν από την κυβέρνηση Ομπάμα την άμεση μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, που έχεις τις βάσεις της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα εκατομμύρια των παράνομα εργαζόμενων στις ΗΠΑ και ουσιαστικά να διευκολυνθεί η νόμιμη μετακίνηση και εγκατάσταση νέων επιστημόνων και υψηλά καταρτισμένων εργαζόμενων.
Στόχος τους είναι η προσέλκυση περισσότερων «ταλαντούχων και σκληρά εργαζόμενων» νέων, με τα μεγάλα κεφάλια της τεχνολογίας να κοιτούν κυρίως προς τις μεγάλες ασιατικές χώρες –όπως η Ινδία, το Πακιστάν και η Κίνα, οι οποίες την τελευταία δεκαετία τροφοδοτούν σταθερά τη Silicon Valley, αφού παρουσιάζουν υπερπαραγωγή εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού. Βασικό ζητούμενο είναι η επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης και η τόνωση της αμερικανικής οικονομίας. Υπόσχονται, δε, την παροχή εξελιγμένων τεχνολογικών λύσεων για την καλύτερη φύλαξη των αμερικανικών συνόρων.
Η ανακοίνωση δημιουργίας του πολιτικού φορέα  υπεράσπισης του αιτήματος για  αλλαγή της αμερικανικής μεταναστευτικής  πολιτικής, με την ονομασία FWD.us –από τη συντομογραφία της λέξης forward (εμπρός), έγινε με προβεβλημένο άρθρο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην εφημερίδα Washington Post.
«Το FWD.us είναι  μια κίνηση υπεράσπισης και προώθησης  πολιτικών που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του διαθέσιμου εργατικού  δυναμικού και στην ισχυροποίηση της οικονομίας. Υποστηρίζεται από μια ομάδα κορυφαίων νεωτεριστών, δημιουργών θέσεων εργασίας, ιδιοκτητών και ιδρυτών επιχειρήσεων στον τομέας της τεχνολογίας στη Silicon Valley», αναφέρεται στο σχετικό site, όπου προβάλλονται στοιχεία όπως ότι το 40% των επιχειρήσεων του χρηματιστηριακού δείκτη «Fortune 500» το 2010 στις ΗΠΑ είχαν ιδρυθεί από μετανάστες ή τα παιδιά τους.
Στην ομάδα  υποστήριξης του FWD.us συμμετέχουν  ο ιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman, ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, η διευθύνουσα σύμβουλος  του Yahoo, Marissa Mayer, o ιδρυτής και CEO του Dropbox, Drew Houston, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, ο συνιδρυτής του PayPal και σήμερα πρόεδρος στο Yelp, Max Levchin, ο συνιδριυτής του Groupon, Andrew Mason, ο ιδρυτής, CEO και πρόεδρος του Yammer, David Sacks, ο συνιδρυτής και CEO του Instagram, Kevin Systrom και πολλά ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.
«Χρειαζόμαστε μια νέα προσέγγιση, η οποία θα περιλαμβάνει συνολική μεταρρύθμιση των μεταναστευτικής πολιτικής και ξεκινά με την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, διευκολύνει την απόκτηση υπηκοότητας και μας επιτρέπει να προσελκύσουμε τους πιο ταλαντούχους και σκληρά εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκαν. Χρειαζόμαστε, επίσης, υψηλότερα πρότυπα και υπευθυνότητα στα σχολεία, υποστήριξη στους καλούς δασκάλους και μεγαλύτερη έμφαση στη μάθηση για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. 
Είναι απαραίτητες οι επενδύσεις στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και η διασφάλιση ότι τα οφέλη από τις εφευρέσεις θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι μόνο τους λίγους. Όμως, αλλαγές, όπως αυτές δεν θα συμβαίνουν από μόνες τους. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε περήφανοι για την ανακοίνωση του FWD.us, ενός οργανισμού που ιδρύθηκε από τους ηγέτες της αμερικανικής τεχνολογικής κοινότητας, για να επικεντρωθεί σε αυτά τα θέματα και να υποστηρίξει μια διακομματική πολιτική ατζέντα στην οικοδόμηση της οικονομίας της γνώσης, προκειμένου οι ΗΠΑ να εξασφαλίσουν περισσότερες θέσεις εργασίας, καινοτομία και επενδύσεις», αναφέρει στο άρθρο του ο ιδρυτής του facebook.
«Ως ηγέτες μιας βιομηχανίας που  έχει ωφεληθεί από αυτή την οικονομική αλλαγή, πιστεύουμε ότι έχουμε την  ευθύνη να συνεργαστούμε για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας μας θα έχουν κέρδος από τα οφέλη της σύγχρονης οικονομίας της γνώσης. Θα συνεργαστούμε με μέλη του Κογκρέσου και από τα δύο πολιτικά κόμματα, τη δημόσια διοίκηση, καθώς και πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους. Θα χρησιμοποιήσουμε online και offline εργαλεία για να χτίσουμε τη στήριξη μας στις απαιτούμενες πολιτικές αλλαγές και θα υποστηρίξουμε σθεναρά αυτούς που είναι πρόθυμοι να λάβουν τις δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, για την προώθηση αυτών των πολιτικών στην Ουάσιγκτον. 
Σε ολόκληρη την Αμερική, δημιουργικοί, σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι δημιουργούν μια νέα εποχή ανάπτυξης. Ας αγκαλιάσουμε το μέλλον μας ως μια οικονομία της γνώσης και ας τους βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», καταλήγει το άρθρο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger