Η γενικότερη άποψη για το "τι είναι εβραίοι;" είναι εσφαλμένη, διότι η λέξη "εβραίος"
 δεν χρησιμοποιείται από πολύ παλιά.
Αν κοιτάξετε την Βίβλο στο Βασιλειών (11,16 β), θα διαπιστώσετε ότι το όνομα που χρησιμοποιούσαν για τους Εβραίους  ήταν " Γιαχούντι". 
Η λέξη Γιαχού- ντι, προέρχεται από το Γιαχού ή  Ιεχωβά ή Γιαχβέ ή Ιεβέ  ή  Ίακχος, 

τον βασιλιά YHVH ( IEVE ) του Δέντρου της Ζωής, που είναι ο θεός Διόνυσος.
Η ελληνική επιγραφή που βρέθηκε στο Μόργκαντον του Τενεσσή το 1885.    

Αν γυριστεί ανάποδα  λέει : " Για το Γιεχού" Η  Aμερικανίδα αρχαιολόγος Ερ. Μέρτζ δηλώνει  ξεκάθαρα ότι η επιγραφή αυτή είναι ελληνική, αυτό δείχνει για μια ακόμα φορά ότι ο Διόνυσος (Γιεχού στο απώτατο παρελθόν εξαπλώθηκε σε ανατολήδύση και σε όλο τον πλανήτη ...

Η λέξη " εβραίος" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο "βιβλίο της Εσθήρ", 2400 χρόνια μετά το θάνατο του Αβραάμ  (Βίβλο: κεφ. : " Εσθήρ, 11.5." ).
Αν ρωτήσετε κάποιον ποιος είναι ο γενάρχης των εβραίων, τότε σίγουρα θα απαντήσουν : " Ο Αβραάμ". Αλλά όπως θα δούμε παρακάτω δεν ήταν Εβραίος.
Ο Ααβραάμ  έζησε 2300 π.Χ  δεν ήταν Εβραίος , διότι ήτο γέννημα του τόπου που ονομάζεται Ουρ, γνωστή ως Ουρ Κασντίμ, που βρίσκονταν  στη Βαβυλωνία.
Εδώ το "Ούρ" οδηγεί στην αποικία των Ελλήνων στην Ούρ της Σουμερίας.
Όταν σύντομα αποδειχθεί ότι ο Μωυσής μαθήτευσε στα ηλιακά σχολεία των Ναβαταίων και των Ιεβουσαίων ( Ιεβέ),  θα είναι η  μεγαλύτερη έκπληξη.
Το Χορέβ και τα ιερά της Πέτρας ήταν τόπος Μύησης σ' όλους τους Μεγάλου Μύστες, όπως τον Μωυσή, τον Ενώχ, τον Έσδρα, τον Ιεζεκιήλ κ.ά.
Η μυστική Γνώση του Χορέβ προέρχεται από την Ηλιούπολη της Αιγύπτου και την Ατλαντίδα...

 
Ομάς "Ιωκή"

Δημοσίευση σχολίου

Blogger