Μια παράδοξη φωτογραφία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Nasa και έκανε αμέσως το γύρο του διαδικτύου.
Το μέγεθος μετράει, ακόμα και στον κόκκινο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Τον Άρη.
Το Spirit και το Opportunity, τα δίδυμα ρομπότ που έφτασαν στον Άρη το 2004, σχημάτισαν έναν γιγαντιαίο φαλλό στην επιφάνεια του πλανήτη στην προσπάθεια τους να βρουν τη συντομότερη διαδρομή στην κακοτράχαλη και γεμάτη εμπόδια επιφάνεια του πλανήτη.
Όπως αναφέρουν άνθρωποι της Nasa στην επίσημη ιστοσελίδα της, τα δύο ρομπότ είχαν προγραμματιστεί έτσι ώστε να κινούνται σε μικρούς κύκλους για να δοκιμάσουν το έδαφος μέχρι να βρουν την καταλληλότερη διαδρομή. Το αποτέλεσμα της πορείας τους, μιλάει από μόνο του.
Υπενθυμίζεται ότι τα δύο ρομπότ βρίσκονται στον πλανήτη εδώ και δύο χρόνια. Οι υπεύθυνοι δεν ανακοίνωσαν το πότε τραβήχτηκε και στάλθηκε η φωτογραφία, αλλά δεδομένου ότι το Spirit εδώ και δύο χρόνια έχει "κολλήσει" στην άμμο, η εικόνα πρέπει να είναι αρκετά παλιά. Ωστόσο, σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα και έχει γίνει πρώτο θέμα στα διεθνή media.











Το Opportunity συνεχίζει την εξερεύνηση του για δέκατο χρόνο. Στον Άρη βρίσκεται εξάλλου από τον Αύγουστο το εξάτροχο, πυρηνοκίνητο Curiosity, το οποίο προσπαθεί να διαπιστώσει αν ο πλανήτης ήταν ποτέ φιλόξενος για τη ζωή.
Πηγή: dvice

 
Nasa Mars Rover από CDemo83

Δημοσίευση σχολίου

Blogger