Eμπλοκή ελληνικών και δυτικών υπηρεσιών στην εξέγερση στην Τουρκία "ανακάλυψαν" οι Τούρκοι: Η τουρκική εφημερίδα Star γράφει συγκεκριμένα ότι «στις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ όπου μετατράπηκε ο χώρος σε πεδίο πολέμου, ανάμεσα στα άτομα που ξεσήκωσαν τις ακραίες οργανώσεις, βρέθηκαν και άνθρωποι με διπλωματικά διαβατήρια. Συνελήφθησαν 5 άτομα από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ιράν και Ελλάδα οι οποίοι διέθεταν διπλωματικά διαβατήρια».
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το όνομα του Έλληνα που συνελήφθη είναι Γιώργος Λ.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει πως «η τουρκική αστυνομία έκανε έλεγχο ταυτοτήτων σε άτομα που ξεσήκωναν τα πλήθη στην περιοχή κοντά στο παλάτι Ντολμάμπαχτε και διαπιστώθηκε πως διέθεταν διαβατήρια της Αγγλίας, των ΗΠΑ, της Ελλάδας, του Ιράν και της Γαλλίας. Η ομάδα αυτών των ξένων με τα διπλωματικά διαβατήρια είχαν κοινή δράση με τις ακραίες ομάδες που είχαν τοποθετήσει 8 φιάλες υγραερίου για να εκραγούν και θα δημιουργούνταν χάος. Η αστυνομία την τελευταία στιγμή και αποφεύχθηκε μια μεγάλη καταστροφή!»
«Οι ξένοι αυτοί διαδηλωτές αργότερα μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας» καταλήγει η Star.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε την θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αν όντως συνελήφθη Έλληνας κάτοχος διπλωματικού διαβατηρίου στα επεισόδια...
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger