«Μνημειώδη στιγμή» για τη συνεργασία των τριών χωρών χαρακτήρισε την υπογραφή ο κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

  Οι κ. Μανιάτης, Λακκοτρύπης και Σαλόμ



Yπογράφηκε το μεσημέρι το Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Ελλάδας και Ισραήλ για τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων.

«Μνημειώδη στιγμή» για τη συνεργασία των τριών χωρών χαρακτήρισε την υπογραφή ο κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, σημειώνοντας ότι η Κύπρος θα βγει από την ενεργειακή απομόνωσή της και θα γίνει πιο ανταγωνιστική.

Σε μια σημαντική και δημιουργική φάση εισέρχεται η συνεργασία των τριών χωρών, ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας Γιάννης Μανιάτης, κάνοντας λόγο για ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης Κύπρου και Ελλάδας και για σημαντικό παράγοντα για τη σταθερότητα στη Μεσόγειο.

Ως ιστορική χαρακτήρισε με τη σειρά του τη συμφωνία των τριών χωρών ο υπουργός Υδάτινων και Ενεργειακών Πόρων του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ, ο οποίος αναφέρθηκε και σε μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού για την Κύπρο και άλλα κοινά έργα που θα ακολουθήσουν.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger