Μια αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου είναι, κυριολεκτικά, ένα μεγάλο γεγονός. Ο τομέας της μαγνητικής επιρροής του Ήλιου, εκτείνεται δισεκατομμύρια μίλια πέρα από τον Πλούτωνα. Όταν οι ηλιακοί φυσικοί μιλούν για αναστροφές του ηλιακού πεδίου, η ομιλία τους εστιάζεται συχνά στο "φύλλο ρεύματος".

Το τρέχον φύλλο είναι μια ανώμαλη επιφάνεια που προεξέχει προς τα έξω από τον ισημερινό του ήλιου, όπου περιστρέφεται αργά και το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου επάγει ένα ηλεκτρικό ρεύμα. Το ρεύμα αυτό ρέει μέσα από μια περιοχή 10.000 χιλιόμετρων πάχους και δισεκατομμύρια χιλιόμετρα πλάτους, και ολόκληρη η ηλιόσφαιρα οργανώνεται γύρω από αυτό το τεράστιο φύλλο.
Κατά τη διάρκεια ανατροπής πεδίου, το τρέχον φύλλο γίνεται πολύ κυματιστό. Καθώς η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, θα υπάρξει μια βουτιά μέσα και έξω από το τρέχον φύλλο. Οι μεταβάσεις από τη μία πλευρά στην άλλη μπορούν να οδηγήσουν σε καταιγίδες στο χώρο γύρω από τον πλανήτη μας. Ο Βόρειος Πόλος του Ήλιου έχει ήδη αλλάξει σήμα, ενώ ο νότιος πόλος είναι στο τρέξιμο για να καλύψει τη διαφορά. Σύντομα, όμως, οι δύο πόλοι αντιστρέφονται, και το δεύτερο εξάμηνο του Ηλιακού Solar Max θα είναι σε εξέλιξη.
Το μαγνητικό πεδίο πολικότητας του Ήλιου αλλάζει περίπου κάθε 11 χρόνια. Συμβαίνει στην κορυφή του κάθε κύκλου, όπως και ο ηλιακός μαγνητικός δυναμός μέσα στον Ήλιο αναδιοργανώνεται. Η αντιστροφή θα σηματοδοτήσει το κεντρικό σημείο του ηλιακού κύκλου 24. Μια σειρά από παρατηρήσεις, και μια σειρά από στοιχεία της Nasa δείχνουν ότι τα ημισφαίρια του Ήλιου, προς το παρόν δεν κινούνται σε συγχρονισμό και τείνουν προς αλλαγή...




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger