Αμέτρητα στρέμματα στην Καλιφόρνια έχουν μετατραπεί σε σημεία κινδύνου για πυρκαγιές εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή, που είναι η χειρότερη των τελευταίων 100 χρόνων.

Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν ήδη κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ήδη εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς σε δασική περιοχή κοντά στο Λος Αντζελες εκκενώθηκαν 900 κατοικίες.

Ηδη έχουν γίνει εκκλήσεις προς τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού κατά τουλάχιστον 20%.
 «Δεν μπορούμε να καταναλώνουμε νερό σαν να έχουμε βροχοπτώσεις, αλλά μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε τις φοβερές συνέπειες που η ξηρασία μπορεί να επιφέρει, όπως η δραστική μείωση των αποθεμάτων νερού για τους αγρότες μας και τις κοινότητές μας και ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στις αγροτικές και αστικές περιοχές», είπε ο κυβερνήτης.

Αυτός είναι ο τρίτος κατά σειρά ξηρός χειμώνας για την Καλιφόρνια και τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί δραματικά.

 Οι περίοδοι των βροχών του 2012 και του 2013 χαρακτηρίστηκαν από έντονη και παρατεταμένη ανομβρία σε όλη την Πολιτεία, επισημαίνει το πολιτειακό υπουργείο υδάτινων πόρων, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα για την αντίστοιχη περίοδο του 2014- η οποία ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger