Tο πλοίο «Lyubov Orlova» φέρεται να κατοικείται μόνο από κανίβαλους αρουραίους
που έχουν γίνει κανίβαλοι λόγω της έλλειψης τροφής και τρώνε ο ένας τον άλλο ενώ το πλοίο πλέει ακυβέρνητο προς τις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας.

Θα μπορούσε ένα παλιό εγκαταλελλειμένο ρωσικό κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε στη Γιουγκοσλαβία το 1976  να ξαναφέρει την πανούκλα στα βρετανικά νησιά;;;;

Να απειλήσει την υγεία εκατομμυρίων κατοίκων και να πυροδοτήσει μια θανατηφόρα επιδημία; Θα μπορούσε, εν έτει 2014, ένα σκουριασμένο κουφάρι, ηλικίας άνω των 40 ετών, να αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για μια χώρα;...

Οι ειδικοί απαντούν καταφατικά σε όλες αυτές τις ερωτήσεις. Και “φωτογραφίζουν” ένα πλοίο - “φάντασμα”, το ρωσικό κρουαζιερόπλοιο “Lyubov Orlova”, ως τον υπ' αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο για τη Βρετανία, ως μια “πλωτή – βόμβα” και ως απειλή για την υγεία των Βρετανών πολιτών.





Εγκαταλείφθηκε σε λιμάνι του Καναδά όταν η πλοιοκτήτρια εταιρεία βυθίστηκε στα χρέη και δεν μπορούσε να πληρώσει το πλήρωμα. 

Οι αρχές στο Newfoundland προσπάθησαν να πουλήσουν το πλοίο για παλιοσίδερα στη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά το πλοίο έπεσε σε καταιγίδα εν πλω. 

Ωθώντας το σε διεθνή ύδατα, οι καναδικές αρχές εξέφρασαν ικανοποίηση που το «Lyubov Orlova» δεν αποτελεί πια κίνδυνο για την ασφάλεια του Καναδά, τις πετρελαϊκές του εγκαταστάσεις, το προσωπικό τους και το θαλάσσιο περιβάλλον. 

Aυτές τις ώρες πλέει προς τη Βρετανία ένα σκάφος – κινούμενη απειλή για τη Δημόσια Υγεία. Και το κακό είναι πως οι αρχές δεν μπορούν να παρέμβουν εάν δεν λάβουν την άδεια του ιδιοκτήτη, δηλαδή του διαλυτή που θεωρητικά έχει ακόμα τα δικαιώματα του πλοίου, που εκτιμάται πως κοστίζει ως σκραπ περί τις 600.000 λίρες στερλίνες.

http://molwlave.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger