Ακόμα και οι Εβραίοι λατρεύουν την Αρχαία Ελλάδα

Σε Αρχαιοελληνική υδρία ζήτησε να μπει μετά θάνατον η στάχτη του ο εβραίος ιδρυτής της ψυχιατρικής Σίγκμουντ Φρόυντ!

Η υδρία χρονολογείται από το 300 π.Χ. - Είχε εκτεθεί στο κοινό μετά την αποτέφρωση του Φρόιντ το 1939, και προστέθηκαν και οι στάχτες της συζύγου του Μάρθα Φρόιντ όταν πέθανε το 1951.
Άγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν μια αρχαία υδρία που περιείχε τις στάχτες του Ζίγκμουντ Φρόιντ, του πατέρα της ψυχανάλυσης, από ένα κοιμητήριο στα βόρεια του Λονδίνου, ανακοίνωσε χθες η τοπική αστυνομία.
Η Ελληνική υδρία, που χρονολογείται από τον 4ο π.Χ. αιώνα, υπέστη σημαντικές ζημιές από τους επίδοξους κλέφτες.
"Μεταξύ 31ης Δεκεμβρίου και 1ης Ιανουαρίου οι κλέφτες προσπάθησαν να κλέψουν ένα αγγείο που περιείχε τις στάχτες του Φρόιντ και της συζύγου του, Μάρθας" από το Κρεματόριο του Γκόλντερνς Γκριν. "Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια από έναν αναίσθητο δράστη" είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Ντάνιελ Κάντλερ.
"Ακόμη και αν δεν λάβουμε υπόψη μας την αξία αυτής της αναντικατάστατης υδρίας και την ιστορική σημασία του Φρόιντ, το γεγονός ότι κάποιος επιχείρησε να πάρει ένα αντικείμενο γνωρίζοντας ότι περιέχει τις στάχτες ενός ανθρώπου είναι ακατανόητο", πρόσθεσε.
Ο Φρόιντ πέθανε στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 1939, σε ηλικία 83 ετών. Ο συγγραφέας έργων όπως "Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας" και "Η ερμηνεία των ονείρων" είχε καταφύγει στη Βρετανία ένα χρόνο νωρίτερα, μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του, Άννα, μετά την προσάρτηση της Αυστρίας, της πατρίδας του, από τη ναζιστική Γερμανία.
Η υδρία, στην οποία εικονιζόταν ο Διόνυσος, ήταν δώρο στον Φρόιντ από τη φίλη και συνάδελφό του, την ψυχαναλύτρια πριγκίπισσα Μαρία Βοναπάρτη, ανέφερε η διευθύντρια του Μουσείου Φρόιντ του Λονδίνου Ντόουν Κεμπ. Στη βάση της ήταν γραμμένα τα ονόματα και οι ημερομηνίες θανάτου του Φρόιντ και της συζύγου του.
Η Κεμπ εξήγησε ότι ο Φρόιντ "ήταν συλλέκτης αρχαιοτήτων και είχε στην κατοχή του περισσότερα από 2.000 αντικείμενα, κυρίως αιγυπτιακά, ελληνικά και ρωμαϊκά".
"Χρησιμοποιούσε τους αρχαίους μύθους, τα παραμύθια και τη μυθολογία ως οικουμενικές ιστορίες που περιγράφουν τις αντιδράσεις και την κατάσταση των ανθρώπων", πρόσθεσε.
Το Μουσείο Φρόιντ στεγάζεται στο σπίτι όπου έμενε αρχικά ο Φρόιντ και στη συνέχεια η κόρη του η οποία πέθανε το 1982. Η Μάρθα Φρόιντ πέθανε το 1951.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger