Απειλεί ο ψευδο-μουφτής που κινείται στην περιοχή της Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, για τον διορισμό ιμάμηδων με διαδικασίες που όρισε το ελληνικό κράτος και την έναρξη εργασίας του που περιλαμβάνει διδασκαλία του Κορανίου σε παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στην ελληνική γλώσσα.


Ο εν λόγω ψευδο- μουφτής που "χορεύει όπως του χτυπά το τουρκικό Προξενείο" προέβη σε δηλώσεις για το θέμα και είπε ότι ο ...λαός (σ.σ. δηλαδή οι εγκάθετοι της Άγκυρας και όσους αυτοί τρομοκρατούν και εκβιάζουν...) είναι δήθεν πολύ ενοχλημένος στο θέμα αυτό και πρόσθεσε: «Αν και η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν το ήθελε, αυτό της επιβλήθηκε. Τις προσεχείς μέρες λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις του λαού μας (sic) και τις απηχήσεις για το γεγονός, θα κινηθούμε ανάλογα».


Τις δηλώσεις αυτές προβάλει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak που με τον τίτλο «Ελληνική καταπίεση στην εκμάθηση του Κορανίου», γράφει ότι ο νόμος «των 240 ιμάμηδων», ο οποίος είχε περάσει στην Ελλάδα το 2007, αλλά δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή, λόγω της αντίδρασης της ...
«τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, τώρα άρχισε να εφαρμόζεται.

Οι διορισμοί 23 θρησκευτικών παραγόντων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, υπογράφηκαν από το Διευθυντή Παιδείας της περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σάββα Μελισσόπουλο.

Οι δάσκαλοι των θρησκευτικών ξεκίνησαν την εργασία τους από τις 10 Ιανουαρίου, Παρασκευή, ως συμβασιούχοι του ελληνικού κράτους. Εξ αυτών οι 9 στην Ξάνθη, οι 9 στη Ροδόπη και οι 5 στον Έβρο.
 Οι δάσκαλοι αυτοί θα εξηγούν την ισλαμική θρησκεία και το κοράνι στην ελληνική γλώσσα, σε παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger