Πικρόχολα τα σχόλια Βρετανών για την υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα
Πολλά πικρόχολα σχόλια επεφύλασσαν Βρετανοί για την υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα, μετά την παρέμβαση του χολιγουντιανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ υπέρ της επιστροφής τους, με επίσης διάσημους συναδέλφους του να τον υποστηρίζουν.
Στο θέμα έδωσε νέα διάσταση και η δημοσκόπηση της βρετανικής εφημερίδας Guardian, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων (87% έως αυτή την ώρα) τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των γλυπτών.
Οι εξελίξεις αυτές δεν άρεσαν σε κάποιους Βρετανούς, οι οποίοι έσπευσαν, τόσο μέσω των σχολίων στη Guardian, όσο και μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, να υποστηρίξουν την παραμονή των γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο, με αστεία επιχειρήματα, όπως ότι ο Λόρδος Έλγιν πλήρωσε για αυτά ή ότι είναι πιο ασφαλή εκεί και διάφορα άλλα.
Είναι φυσικό πολλοί Βρετανοί να θεωρούν σοβαρή υπόθεση τη διατήρηση των γλυπτών σε βρετανικό έδαφος, καθώς φοβούνται ότι αν η Ελλάδα καταφέρει να επαναπατριστούν τα γλυπτά, ανάλογα αιτήματα θα εγείρουν και άλλες χώρες, στερώντας από το μουσείο τους τούς μεγαλύτερους αρχαιολογικούς θησαυρούς.
Ένα από τα πλέον πικρόχολα σχόλια που γράφτηκαν για την υπόθεση στο twitter- σχόλιο το οποίο φυσικά στερείται σοβαρότητας αλλά καταφέρνει να προκαλέσει- είναι ένα tweet χρήστη ο οποίος «σπάμαρε» κατά το κοινώς λεγόμενον τους έλληνες χρήστες που ζητούσαν την επιστροφή των μαρμάρων με το εξής σχόλιο γραμμένο στα αγγλικά: «Όχι μόνο τα διατηρούμε αλλά αυτοί οι «σκορδοφάγοι» θα πρέπει να δώσουν στο Βρετανικό Μουσείο και τα υπόλοιπα».
Σε άλλο σημείο μάλιστα γράφει «Κάθε ηλίθιος μπορεί να ζητήσει κάτι ηλίθιο. Ο Έλγιν πλήρωσε για τα μάρμαρά του και θα πρέπει να παραμείνουν στο Βρετανικό μουσείο. Είναι βρετανική ιδιοκτησία».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger