«Πώς μπορεί κανείς να παραβλέψει ένα δημοψήφισμα και αγνοήσει την βούληση τόσων χιλιάδων πολιτών;». Με αυτήν την ερώτηση σχολίασε την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ο διακεκριμένος γάλλος πολιτικός, φιλόσοφος και δοκιμιογράφος Λουκ Περί, σε τηλεοπτική του συνέντευξή του χθες, στο κανάλι BFM.
«Η Κριμαία είναι καθαρά ρωσική, όσον αφορά στον πληθυσμό της. Το έχω διαπιστώσει και ο ίδιος σε επίσκεψή μου στην χερσόνησο. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και η Δύση κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος, αγνοώντας ένα δημοψήφισμα της τάξης του 97% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία». Ο γάλλος πολιτικός θεωρεί πως η Ευρώπη κάνει πολύ σοβαρό λάθος όταν ακολουθεί κατά πόδας την αμερικανική πολιτική και την στήριξη του Λευκού Οίκου στην νέα κυβέρνηση του Κιέβου.
 «Κάνουμε ένα μεγάλο λάθος , ακολουθώντας τα χνάρια των Ηνωμένων Πολιτειών , η οποία υποστηρίζει τις νέες αρχές στο Κίεβο. Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας στερείται νομιμότητας» τονίζει, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν εντελώς διαστρεβλωμένα την κατάσταση στην Ουκρανία. 
http://rbth.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger