Αναφέρει η Telegraph :


Τα σώματα χιλιάδων μωρών από εκτρώσεις αποτεφρώθηκαν ως κλινικά απόβλητα, και κάποια χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και για τη θέρμανση των νοσοκομείων, αναφέρει έρευνα.

Δέκα δημόσια νοσοκομεία (NHS) παραδέχτηκαν την καύση εμβρύων μαζί με άλλα σκουπίδια, ενώ δύο άλλα χρησιμοποίησαν τα σώματα σε «ενέργεια από απόβλητα» που παράγουν ενέργεια για την παραγωγή θερμότητας.

Χθες το βράδυ, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε μια άμεση απαγόρευση της πρακτικής που ο υπουργός Υγείας Δρ Dan Poulter αποκάλεσε «εντελώς απαράδεκτη».

Τουλάχιστον 15.500 έμβρυα αποτεφρώθηκαν από 27 νοσοκομεία μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, αποκάλυψε εκπομπή του Channel 4.

Η εκπομπή η οποία θα μεταδοθεί απόψε, διαπίστωσε ότι γονείς που χάνουν τα παιδιά στην αρχή της εγκυμοσύνης συχνά αντιμετωπίζονται χωρίς συμπόνια και δεν τους ζητείται η γνώμη σχετικά με το τι θα ήθελαν να συμβεί στα νεκρά έμβρυα.

Ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας, στο Cambridge, αποτέφρωσε 797 βρέφη κάτω των 13 εβδομάδων κύησης σε δική του μονάδα «ενέργειας από απόβλητα».
 Στις μητέρες είπαν ότι τα νεκρά έμβρυα είχαν απλά «αποτεφρωθεί».

Μια άλλη τέτοια μονάδα σε Νοσοκομείο στο Ipswich, λειτουργεί από ιδιώτη εργολάβο, έχοντας αποτεφρώσει 1.101 έμβρυα μεταξύ των ετών 2011 και 2013.

«Η πρακτική αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Δρ Poulter.


http://redskywarning.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger