Η ζήλια επηρεάζει το φυσικό σώμα, καθώς και το συναισθηματικό και το νοητικό σώμα. Ένας Μεγάλος Δάσκαλος λέει ότι η ζήλια είναι ένα σκουλήκι που χώνεται βαθιά μέσα στη φύση σας και σας τρώει ζωντανούς. Αυτό το ελάττωμα είναι μια μεγάλη ασθένεια στο αστρικό πεδίο η οποία έχει κληρονομηθεί από το ζωικό βασίλειο.

Στο ζωικό βασίλειο η ζήλια είναι ευεργετική, εξασφαλίζοντας την επιβίωση του καταλληλότερου. Ο άνθρωπος, όμως, με τον αναπτυγμένο νου και την πνευματικότητά του δεν χρειάζεται πλέον αυτό το ζωώδες συναίσθημα. Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λογική και την ενόραση αντί για αυτό το πρωτόγονο συναίσθημα.

Όταν εκφράζετε ζήλια σαν ανθρώπινη ύπαρξη, η ζήλια μετατρέπεται σε ασθένεια και αυξάνει τη δύναμη του ζωώδους μέρους της φύσης σας. Η ποσότητα της ζήλιας που έχει ένα άτομο αποκαλύπτει το επίπεδο της εξέλιξής του. Αν το άτομο βρίσκεται ολότελα κάτω από τον έλεγχό της, αυτό είναι μια ένδειξη ότι δεν έχει προχωρήσει πολύ μέσα στο ανθρώπινο βασίλειο. Αν, από την άλλη, έχει κατανικήσει πλήρως τη ζήλια, αυτό είναι σημάδι ότι εισέρχεται στο υπερφυσικό βασίλειο.

Η Καινή Διαθήκη λέει ότι η ζήλια δείχνει ότι το άτομο είναι σαρκικό, ταυτισμένο με το σώμα του. Αν δεν ξεπεράσετε τη ζήλια δεν μπορείτε να κυριαρχήσετε το ζωώδες μέρος της φύσης σας. Αν δεν ξεπεράσετε αυτό το αρνητικό χαρακτηριστικό δεν μπορείτε να γίνετε πνευματικοί.

Η ζήλια δηλητηριάζει την αύρα. Οι ενορατικοί περιγράφουν τι συμβαίνει στην αύρα όταν ένα άτομο ζηλεύει: μια ενέργεια, σαν μαύρο σύννεφο, κυλάει από τους ώμους και απλώνεται σε ολόκληρη την αύρα, συσκοτίζοντάς την.

Η ζήλια δημιουργεί έναν αρνητικό κραδασμό που προσκολλάται στα αντικείμενα τα οποία φθονείτε. Η ζήλια δηλητηριάζει οτιδήποτε επιθυμείτε - ρούχα, έπιπλα, σπίτια, αυτοκίνητα. Η ζήλια είναι ένα πραγματικό δηλητήριο. Μερικές φορές το δηλητήριο είναι τόσο ισχυρό ότι οι άνθρωποι το αποκαλούν κακό. Έχετε ακούσει για το "κακό μάτι". Αυτό αναφέρεται στην εστιασμένη ζήλια που κυλάει μέσα από τα μάτια.

Όταν ορισμένες παραδόσεις μιλούν για το “κακό μάτι” περιγράφουν μια πραγματικότητα. Στο μέλλον οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μετρήσουν την ενέργεια των ζηλιάρικων ματιών και φωνών. Θα αποδείξουν πόσο καταστροφική είναι αληθινά η ζήλια.

Πολύ συχνά το ζηλότυπο άτομο είναι ένας απογοητευμένος άνθρωπος. Να γιατί επιτίθεται, συκοφαντεί και ύστερα φιλοσοφεί για να δικαιώσει τον εαυτό του, για να νιώσει ότι είναι κάποιος.

Η ζήλια είναι πολύ συχνά ένα σημάδι αμφιβολίας για τη δική σας αξία. Όταν ένα άτομο νιώθει στην καρδιά του ότι είναι άχρηστο, αναπτύσσει ζήλια και φθόνο για εκείνους τους οποίους θεωρεί ότι είναι καλύτεροί του. Πολλά ζηλιάρικα άτομα θεραπεύθηκαν όταν αντιλήφθηκαν ότι ήταν άξιοι άνθρωποι.

Η ζήλια αναστατώνει την κανονική λειτουργία του αδένα της επίφυσης, της υπόφυσης και του καρωτιδικού αδένα. Δημιουργεί ανισορροπία σ’ αυτούς, επηρεάζοντας τη λογική, τον μεταβολισμό και την ορθή κρίση του ατόμου. Η ζήλια είναι ένα καρκινογόνο σκουλήκι που επιτίθεται πρώτα σε αυτούς τους αδένες και ύστερα εξαπλώνεται σε άλλους.

Αξίζει τον κόπο να ερευνήσετε τη σχέση της ζήλιας με τη λευχαιμία, επειδή η ζήλια, όπως η λευχαιμία, αυξάνει υπερβολικά τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος. Επιπρόσθετα βλάπτει τα νεφρά, την καρδιά και τους πνεύμονες – με αυτήν την σειρά.

Ίσως το πιο σοβαρό αποτέλεσμα της ζήλιας είναι ότι σας εμποδίζει να επικοινωνήσετε με τον Ηλιακό σας Άγγελο, την πηγή της έμπνευσης και της καθοδήγησης μέσα σας. Από τη στιγμή που νιώθετε ζήλια δεν έχετε καθοδήγηση, επειδή ο Κύριος μέσα σας δεν σας οδηγεί πλέον.

Όταν η ζήλια ξεπεραστεί, θα έλθει η αληθινή συνεργασία και η κατανόηση και η ανθρώπινη εξέλιξη θα ανέλθει σε μια ανώτερη σπείρα. Το άτομο που ξεπερνάει τη ζήλια του γίνεται πολίτης ενός ανώτερου βασιλείου.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία
(αποσπάσματα από το κεφάλαιο "Η Ζήλια")

Δημοσίευση σχολίου

Blogger