Ξεσηκωμό αλλοδαπών κρατουμένων προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Αλβανού ισοβίτη Ιλία Καρέλι, στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού αλλοδαποί κρατούμενοι βρίσκονται σε κινητικότητα, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές. Ωστόσο, για την ώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη κι έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.
Γεμάτος μώλωπες μεταφέρθηκε ο Καρέλι στη Νιγρίτα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά την παραλαβή του ισοβίτη στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας -και όπως γράφει στην την αναφορά του ο Διευθυντής του Καταστήματος-, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (ο κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους, αλλά και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης.
Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο του βαρυποινίτη
Ταυτόχρονα, με την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, που είχε τοποθετηθεί μέσα στον χώρο κράτησής του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου του βαρυποινίτη


Δημοσίευση σχολίου

Blogger