Με αίμα βάφτηκαν χθες τα εκτεταμένα επεισόδια στην Τουρκία που ακολούθησαν την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν σε διάφορες πόλεις της χώρας. Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους από μια φρατζόλα ψωμί, για να υπενθυμίσουν ότι ο ανήλικος δεν μετείχε σε διαδηλώσεις αλλά έπεσε θύμα ενός "τυφλού" χτυπήματος της Αστυνομίας, όταν πήγαινε να αγοράσει μια φρατζόλα ψωμί.


Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις

Ο πρώτος νεκρός είναι ο 30χρονος αστυνομικός Αχμέτ Κουτσουκτάγκ, στην πόλη Τουνσελί της ανατολικής Τουρκίας. Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της Χουριέτ ο αστυνομικός υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν μέσα σε περιπολικό, πιθανότατα λόγω της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών.
Ο δεύτερος νεκρός καταγράφηκε στην περιοχή Κουλακσίζ στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης όταν για αδιευκρίνιστο ακόμα λόγο ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και διαδηλωτές με αποτέλεσμα από πυρά όπλων να πέσει νεκρός ο κάτοικος της συνοικίας, Μπουράκ Καραμάνογλου.
Το θάνατο του νεαρού επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η νομαρχία Κωνσταντινούπολης.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι περίπου στις 22.30 τη νύχτα σημειώθηκε στην περιοχή Κουλακσίζ στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων κατά την οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ο Μπουράκ Καραμάνογλου 22 ετών και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Νεκρόφιλους αποκάλεσε όσους πήγαν στην κηδεία του 15χρονου ο Μπαγίς!
Ξεπέρασε κάθε όριο ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας για τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας με αφορμή την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τρίτη μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Ιούνιο από ρίψη δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο πάρκο Γκεζί, την ώρα που πήγαινε να αγοράσει ψωμί.



Δημοσίευση σχολίου

Blogger