Ο θάνατος του Αλβανού βαρυποινίτη, στις φυλακές της Νιγρίτας προήλθε από χρήση οργάνου και όχι από χέρια σύμφωνα  με το πόρισμα του ιατροδικαστή. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο Ιλία Kαρέλι έφερε πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα και κάταγμα στο στέρνο το οποίο "προκλήθηκε από σπειρωτή ράβδο".
Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές, Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο - και όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα.
Παραγγέλθηκαν, δε, περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.
Η σορός του Αλβανού κακοποιού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, Γιώργο Τσιρώνη, αναμένεται να επιστρέψει στη Νιγρίτα, προκειμένου να παραληφθεί από τους συγγενείς του.
Ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης που εξέτασε τη σορό του κρατούμενου Ίλι Καρέλι δήλωσε πως αναμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, ώστε να εξηγήσει πλήρως το τραύμα που έφερε ο Αλβανός στη δεξιά του παλάμη, και το οποίο θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ηλεκτροσόκ. 
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στο ΣΚΑΪ, πως το τραύμα αυτό θα μπορούσε να είναι σημείο εισόδου ηλεκτρικού ρεύματος και αυτό να είναι και η αιτία θανάτου. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο ιατροδικαστής, το ηλεκτροσόκ, εάν υποθέσουμε ότι συνέβη, θα μπορούσε να επιφέρει αρριθμίες, οι οποίες να προκαλέσουν το θάνατο ενός ανθρώπου, ακόμα και δύο, τρεις ή και πέντε μέρες μετά. 
Αναφορικά με τους μώλωπες που είχε στο σώμα του ο κρατούμενος Αλβανός και που αποτυπώνουν το μέσο θλάσης ως σπειροειδές όργανο, ο ιατροδικαστής τόνισε πως δεν είναι συμβατές με το χρόνο θανάτου, αλλά προηγήθηκαν, κατά τουλάχιστον ένα 24ωρο. Αντίθετα, το κάταγμα στο θώρακα, που επίσης ήταν ανάμεσα στα ευρήματα της νεκροψίας, χαρακτηρίζεται ως «συμβατό του χρόνου θανάτου» από τον κ. Γεωργιάδη.
Τέλος, εκτός από τις ιστολογικές εξετάσεις, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να ολοκληρωθεί το πόρισμα της νεκροψίας.
O Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι, ο οποίος την Τρίτη δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου eίχε μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών στις 15.45 χθες το απόγευμα και οδηγήθηκε σε κελί, όπου κρατείτο μόνος του για λόγους ασφαλείας.
Κάμερα εσωτερικού κυκλώματος έχει καταγράψει όλες τις κινήσεις του μέσα στο κελί, σύμφωνα με πληροφορίες ο κρατούμενος ξάπλωσε στις 18:32 στο κρεβάτι του και σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η κάμερα μετά από περίπου 45 λεπτά κοιμήθηκε.
Στις 23:30 το βράδυ σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπήκαν στο κελί του αφού προηγουμένως είχαν παρατηρήσει ότι ήταν για αρκετή ώρα ακίνητος και τον βρήκαν νεκρό.
Όπως μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση στο σωφρονιστικό κατάστημα έχουν σπεύσει κλιμάκιο της αστυνομίας και ιατροδικαστής προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια θανάτου του Αλβανού ισοβίτη.
Υπενθυμίζουμε τις καταδίκες του δράστη:
Ο Ίλια Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21.10.1997 για διακεκριμένη κλοπή. Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο έφτασε τα 16 χρόνια και πέντε μήνες.
- Στις 27.5.2006 αποφυλακίζεται υπό όρους μετά από σχετικό αίτημά του, λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.  
- Στις 4.3.2007 προφυλακίζεται και πάλι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για ληστεία. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά. Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και εννέα μήνες.
- Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για ναρκωτικά.
 defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger