Οι Τατάροι απειλούν με Τζιχάντ στην Κριμαία σε περίπτωση που αυτή κηρύξει την αυτονομία της και προχωρήσει στην προσάρτηση της στη Ρωσία.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς έχουν επιστρέψει από τη Συρία Τατάροι που μάχονταν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και ετοιμάζονται για αιματοκύλισμα στην Κριμαία.
Σε αποκαλυπτικό άρθρο, το International Business Times αναφέρεται στη νέαΤζιχάντ που ετοιμάζουν οι Τάταροι στη Κριμαία αλλά και στην τρομοκρατική δράση τους στη Συρία.
Ένα από τα ηγετικά στελέχη των Τατάρων της Κριμαίας προειδοποίησε ότι σε περίπτωση πραγματοποίησης δημοψηφίσματος για ενσωμάτωση της περιοχής στη Ρωσία θα υπάρξουν αιματηρά αντίποινα.
«Έχουμε ισλαμιστές, γουαχαμπίτες σαλαφιστές, ολόκληρες ομάδες που πολέμησαν στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης» δήλωσε ο  Mustafa Jemilev μέλος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου (ο επικεφαλής του οργάνου mahlis της Κριμαίας) στους Financial Times στη Συμφερούπολη.
«Ο εχθρός εισέβαλε στη χώρα μας και είμαστε πανέτοιμοι. Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τα άτομα που θέλουν να πεθάνουν ένδοξα», πρόσθεσε.
Ο Jemilev διαβεβαίωσε ότι πολλοί Τάταροι μαχητές τον προσέγγισαν και του δήλωσαν ότι θα πολεμήσουν τους Ρώσους για να υπερασπιστούν την Κριμαία. Όπως είπε αρνούνται να έλθουν σε συμφωνία με τις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας αν και τους προσφέρονται προνόμια: ανώτερα πόστα και μια οικονομική βοήθεια στους παλινοστούντες ταταρικής καταγωγής.
Την ίδια στιγμή το τζιχαντιστικό site  «Nafir ForUkraine» πολλαπλασίασε τις εμφανίσεις του στο  Twitter, όπως έκανε στο παρελθόν και για Αίγυπτο και Συρία (Nafir for Egypt/Nafir for Syria), καλώντας για τζιχάντ στην Ουκρανία.
Το ταταρικό μόρφωμα αποτελεί μια τουρκόφωνη, μουσουλμανική μειονότητα και απαριθμεί 288.000, το 12 % του συνολικού πληθυσμού της Χερσονήσου της Κριμαίας. Υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου και συνέβαλαν μαζικά στην ανατροπή του Viktor Ianoukovitch .
Ο Charles Lister  ειδικός σε θέματα τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία δήλωσε ότι τα γεγονότα της Κριμαίας θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν «το άνοιγμα ενός νέου τζιχαντιστικού μετώπου σ΄αυτήν».
Τάταροι δραστηριοποιήθηκαν στη Συρία στο πλευρό της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο Τάταρος μαχητής μουτζαχεντίν με το ψευδώνυμο «Abou Khaled» πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι τον τελευταίο χρόνο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger