Ένα κόκκινο, ένα λευκό κι ένα πορτοκαλί αντικείμενο που ίσως είναι συντρίμμια του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines εντόπισε ένα Κινεζικό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους που πλέον έχει μεταφερθεί σε άλλη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua που μεταδίδει την είδηση, πρόκειται για ένα λευκό, ένα κόκκινο και ένα πορτοκαλί αντικείμενο.
Τόσο οι δυνάμεις της Νέας Ζηλανδίας όσο και οι δυνάμεις της Αυστραλίας έχουν ανακοινώσει ότι έχουν δει αντικείμενα που ίσως είναι συντρίμμια, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ανασυρθεί κανένα από αυτά.
Ειδικοί: Καλύτερα το αεροπλάνο να είχε πέσει στη Σελήνη
Οι ειδικοί εξηγούν όμως ότι ακόμη και αν βρεθούν κομμάτια και διαπιστωθεί ότι είναι του αεροσκάφους, το ίδιο το μοιραίο Boeing είναι πιθανό να βρεθεί μετά από μήνες, χρόνια ή και ποτέ!
Ειδικοί από τη Βρετανία που μίλησαν στο BBC εξήγησαν ότι ίσως θα ήταν καλύτερα το αεροσκάφος να είχε συντριβεί στη Σελήνη, παρά στον Ινδικό, καθ' ότι ο πυθμένας του Ινδικού Ωκεανού και ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο είναι παντελώς άγνωστος.
«Γνωρίζουμε περισσότερα για την επιφάνεια της Σελήνης παρά για τον πυθμένα στο συγκεκριμένο σημείο» τόνισε ο Ντέιβιντ Φερέιρα του πανεπιστημίου του Ρέντινγκ μιλώντας στο BBC.
Μάχη με το χρόνο - και μην έχοντας το χρόνο με το μέρος τους- δίνουν τα συνεργεία και για την ανεύρεση του μαύρου κουτιού.
Τα μαύρα κουτιά είναι σχεδιασμένα για να εκπέμπουν σήματα τα οποία λαμβάνουν ειδικά σκάφη που συμμετέχουν σε αντίστοιχες επιχειρήσεις. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους δεν είναι απεριόριστη: μπορούν να εκπέμπουν για περίπου 30 μέρες και ήδη έχουν περάσει 20.
Το μαύρο κουτί είναι ίσως το μόνο που μπορεί να δώσει μια αξιόπιστη απάντηση στο τι έγινε σε εκείνη τη μοιραία πτήση.


newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

Blogger