Με ... έξι μαχητικά F-15E απαντούν οι ΗΠΑ στην επίδειξη ισχύος και αποφασιστικότητας που κάνει εδώ και μία εβδομάδα η Μόσχα. 
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι το Πεντάγωνο στέλνει έξι επιπλέον μαχητικά F-15 και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 στον εναέριο χώρο των κρατών της Βαλτικής στο πλαίσιο της αποστολής του NATO, για την ενίσχυση της αποστολής εντός της εβδομάδας.
Οι ΗΠΑ ήδη συνεισέφεραν σε μόνιμη βάση 4 μαχητικά F-15, τα οποία συμβάλλουν στον εντοπισμό και στην αναχαίτιση αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο των κρατών αυτών της Βαλτικής.
Το ερώτημα είναι "Τι μπορούν να κάνουν έξι ή δέκα μαχητικά έστω τα κορυφαία των ΗΠΑ σε μικτό ρόλο κρούσης εδάφους και δίωξης, μπροστά σε περίπου 600 μαχητικά Su-30, Su-27, ΜiG-29 κλπ που είναι ανεπτυγμένα στην Δυτική Στρατιωτική Περιοχή της Ρωσίας;".
Φυσικά υπάρχουν και τα 60 πολωνικά F-16 Block 52+, για support, αλλά και πάλι το ισοζύγιο είναι συντριπτικό σε βάρος των ΗΠΑ.
Μία πληροφορία που υπάρχει είναι ότι τα 12 F-15Ε της 494th Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη [United States Air Forces in Europe (USAFE)], που συνασκούντο με ελληνικά F-16 Block 52+ στην Κρήτη, δεν θα επιστρέψουν στην Βρετανία, αλλά θα μετασταθμεύσουν είτε στην Ρουμανία είτε στην Βουλγαρία.
Υπάρχει και μία πληροφορία, μάλλον σκέψη, την οποία μεταφέρουμε με πάσα επιφύλαξη: Ότι θα ακολουθήσουν και ελληνικά μαχητικά στην ανάπτυξή τους σε μία από τις δύο χώρες σε περίπτωση που κλιμακωθεί και άλλο η κρίση. Θα προέλθουν από τις κριτικές Μοίρες της 115 ΠΜ.
Πόσο σοφό είναι αλήθεια κάτι τέτοιο;
 defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger