Μόνο ζωγραφιστούς είδαν οι κάτοικοι της Αθήνας τους S-300 (Πηγή Lman 2014)

Τις προηγούμενες μέρες είχαν μεταφερθεί από την Κρήτη στην Αθήνα στοιχεία από τις πυροβολαρχίες αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 PMU-1 που... υπηρετούν με τα χρώματα της ΠΑ. Πηγές αναφέρουν ότι από την προηγούμενη βδομάδα 2 οχήματα εκτοξευτών μαζί με ένα όχημα Διοίκησης είχαν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο του Τατοίου. Η μεταφορά από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά είχε γίνει ακτοπλοικώς. Επιπλέον στελέχη από το προσωπικό της 11ης ΜΚΒ στην οποία υπάγονται είχε με χαρά προετοιμαστεί για την συμμετοχή στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου η οποία θα ήταν η έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών και της σκληρής εργασίας που έχουν καταβάλει για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των πυροβολαρχιών.

Το φιλότιμο και η προσήλωση στον στόχο επέτρεψε να γίνει η επιτυχημένη βολή στα πλαίσια της άσκησης “ΛΕΥΚΟΣ ΑΕΤΟΣ 13″. Παρόλες τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και σε γενικότερη υποστήριξη τα συστήματα αυτά επέτυχαν αρχική επιχειρησιακή ετοιμότητα τον Δεκέμβριο του 2013. Τότε απεσταλμένοι από 22 χώρες παρακολούθησαν την ενεργοποίηση ενός πραγματικά πολλαπλασιαστή ισχύος ο οποίος μπορεί να προστατέψει όχι μόνο την Κρήτη αλλά και τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων που βρίσκονται νοτίως της.

Το σημαντικότερο είναι πως ενώ η ΠΑ είχε αποφασίσει οι S-300 να συμμετάσχουν στην παρέλαση, την τελευταία στιγμή κάτι τέτοιο ακυρώθηκε. Ο λόγος που άφησαν να διαρρεύσει ήταν να μην προκληθούν οι Δυτικοί Σύμμαχοι και κυρίως οι ΗΠΑ, λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας στην κρίση της Κριμαίας. Ποιος τελικά διοικεί αυτό το στράτευμα;

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει τον εθνικό τους χαρακτήρα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι δέχονται να εκτελούν εντολές ξένων συμφερόντων. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η παρέλαση για τα μάτια του κόσμου. Στην πράξη η παρέλαση θα ήταν η αναγνώριση των προσπαθειών της 11 ΜΚΒ. Το γεγονός αυτό θα είχε μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο τόσο στα στελέχη της ΠΑ όσο και στο ελληνικό κοινό που θα έβλεπε κάποια μέρη από τις εκατοντάδων εκατομμυρίων πυροβολαρχίες οι οποίες είναι ο άγνωστος Χ στην Τουρκική Αεροπορία, TuAF.

Θα τιμούσε επίσης τη θυσία του Σμηναγού Ηλιάκη ο οποίος αναχαίτιζε τα τουρκικά αεροσκάφη που βρισκόντουσαν σε αποστολή αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών (ELINT) σχετικά με το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα εκπομπής των ραντάρ των S-300.

Το ξεφτιλίκι όμως δεν έχει όρια και ενώ στο πρόγραμμα της παρέλασης που διανεμήθηκε στους επισήμους περιλαμβάνονταν η παρουσία των S-300 αυτοί έγιναν αόρατοι στο ανθρώπινο μάτι.

H ηγεσία του ΥΠΕΘΑ οφείλει να δώσει μια εξήγηση…


Δημοσίευση σχολίου

Blogger