Δεκαπέντε χρόνια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Σερβία, ένα προκλητικό τιτίβισμα εκπροσώπου του ΝΑΤΟ προκάλεσε σάλο στη Σερβία.

Εικόνα που παραπέμπει σε διαφήμιση γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών φέρει το σύνθημα «ΝΑΤΟ Air Just Do It», στην οποία αποτυπώνεται και ένα αεροσκάφος, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης της Δημοκρατίας του Κοσόβου, Βλόρα Τσιτάκου.

Μάλιστα, η νεαρή υπουργός πραγματοποίησε και σχόλιο στη φωτογραφία όπου ανέφερε: «Πριν 15 χρόνια το ΝΑΤΟ επενέβη για να σταματήσει η γενοκτονία στο Κόσοβο! Δε θα το ξεχάσουμε ποτέ!».

Στη συνέχεια, την εικόνα αναπαρήγαγε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουνγκέσκου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας σε ανακοίνωση δήλωσε πως η ενέργεια της Τσιτάκου «έδειξε ελλιπή σεβασμό στους Σέρβους που σκοτώθηκαν από το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του πολέμου των 78 ημερών» και συμπλήρωσε πως ανάλογες κινήσεις δε βοηθούν στη σχέση συνεργασίας ανάμεσα στη Σερβία και τους εταίρους. 

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επέμεινε στη θέση της υποστηρίζοντας ότι ήταν ενδεδειγμένο να αναπαράγει την εικόνα την ημέρα της επετείου και όπως είπε, δεν είχε σκοπό να δείξει ασέβεια στα θύματα της σύρραξης του 1999.

Αναλυτικότερα, τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο ευχαριστεί το ΝΑΤΟ που έσωσε τις ζωές τόσων πολιτών στο Κόσοβο και ότι αντέδρασε εγκαίρως ώστε να προστατεύσει το λαό και εξακολουθεί να παρέχει ασφάλεια για όλους τους πολίτες του Κοσόβου.

Από την πλευρά της η εταιρία αθλητικών ειδών, σχολίασε πως «παίρνει στα σοβαρά το σλόγκαν και την επωνυμία της», ενώ διευκρίνισε πως δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την ανάρτηση του tweet.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger