Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την απολογία στην ανακρίτρια κυρία Πουλάκη, για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες των ετών 2009-10. Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε και η σύζυγος του Ρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για άμεση συνέργεια στο αδίκημα, που το 2010 μετατράπηκε σε κακούργημα.
Ο κ.Παπαντωνίου έμεινε πιστός στην υπερασπιστική γραμμή που έχει χαράξει, ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού, τον οποίο πληροφορήθηκε στη συνέχεια του κοινού του βίου με τη Ρούλα Κουράκου και πως το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ -που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ- ήταν χρήματα της συζύγου του από το προηγούμενο γάμο τα οποία προορίζονταν για τα παιδιά της. Το ποσό αυτό μπήκε ως καταπίστευμα σε ελβετική τράπεζα και στη συνέχεια το 2010 επαναφορτίστηκε στην Ελλάδα και πάλι στο όνομα των παιδιών
Για το ίδιο ποσό, ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος το 2008, πράξη για την οποία έχουν δώσει εξηγήσεις και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 50.000 και 20.000 ευρώ αντιστοίχως.
Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο ποσό και η τυχόν διασύνδεση του με παράνομο χρήμα από τα εξοπλιστικά προγράμματα ερευνάται και από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ζήτησε το πράσινο φως από την Σταυρούλα Κουράκου για το άνοιγμα της κίνησης του λογαριασμού. Με τη σύζυγο του πρώην υπουργού να συναινεί στο άνοιγμα του.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger