Το Russia Today, πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται σε σχέδιο δημιουργίας αξιόμαχης ναυτικής ΝΑΤΟϊκής δύναμης στη Μαύρη Θάλασσα.

Το USS Donald Cook, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό εξοπλισμένο με το πανίσχυρο αντιπυραυλικό σύστημα Aegis, πέρασε την Πέμπτη τον Βόσπορο και εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, με τη Ρωσία να ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει μια αρμάδα (πολεμικό στόλο) στην περιοχή.
Νωρίτερα το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι η αποστολή του αντιτορπιλικού είναι καθησυχάσει του ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους και τους εταίρους στη Μαύρη Θάλασσα σε ακολουθία των γεγονότων στην Ουκρανία.
Ωστόσο, πηγές του ρωσικού στρατού, που επικαλείται το Russia Today, πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται σε σχέδιο δημιουργίας αξιόμαχης ναυτικής ΝΑΤΟϊκής δύναμης στη Μαύρη Θάλασσα.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι για πρώτη φορά μετά το 2008, το ΝΑΤΟ δημιουργεί μια αρμάδα έξω από τα ρωσικά σύνορα», είπε μια πηγή στο Interfax, συνυπολογίζοντας ότι αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και δύο γαλλικά πολεμικά πλοία στη θαλάσσια περιοχή του Ευξείνου Πόντου.
Στο ναύσταθμο της Σεβαστούπολης το ρωσικό καταδρομικό Moskva ετοιμάζεται να αποπλεύσει προς συνάντησή του αμερικανικού πλοίου, συνοδευόμενο από ένα αντιτορπιλικό κλάσης Udaloy.
Δείτε βίντεο του Russia Today από το πέρασμα του USS Donald Cook από τον Βόσπορο:



http://triklopodia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger