Η νομοθεσία που αφορά τα όπλα και την κατοχή όπλων στις ΗΠΑ κάνει το τοπίο πολύ θολό. 

Ένα όπλο ειναι όπλο, όταν γίνεται πλήρως λειτουργικό. Οι πρώτες ύλες - ακόμη και εκείνες που προορίζονται για την κατάλληλη λειτουργία ενός όπλου - δεν ελέγχονται απο το κράτος των ΗΠΑ όπως ένα πυροβόλο όπλο έως ότου όλες οι παραγωγικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί για να καταστεί λειτουργικό. 
Ωστόσο, αυτό δημιουργεί ένα κενό στην αγορά για αυτούς που θέλουν να κατασκευάσουν τα δικά τους όπλα. 

Τα πράγματα όπως δηλώνει ο Ελληνικής καταγωγής Δημήτρης Καρράς ειναι πολύ πιο εύκολα απ' οτι ηταν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ABC ετσι ακριβώς θέλει να παραμείνουν. Ο Καρράς, επικεφαλής της εταιρίας ARES , δηλώνει οτι μια κοινωνία οπλισμένη ειναι και μια κοινώνία δίκαιη. 
Ο Καρράς εξηγει στην δημοσιογράφο οτι εαν έχεις νόμιμη άδεια για την κατοχη όπλου και εισαι ένας ευσυνείδητος Αμερικανός πολίτης τοτε δεν υπάρχει και πρόβλημα στην κατασκευή ενός όπλου. 

Βέβαια υπάρχει κατι εξαιρετικά προβληματικό σε όλο αυτο και στην εταιρία του Καρρά. Τα κομμάτια που αγοράζει κάποιος απο μια τέτοια εταιρία ειναι απολύτως νόμιμα χωρίς να έχει άδεια. Ο λόγος ειναι απλός. Σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ όπλο ονομάζεται αυτο που εχει ενεργό δέκτη. Ο ενεργός δέκτης ειναι το κομμάτι του όπλου που του δίνει την δυνατότητα εκπυρσοκρότησης. Η εταιρία του Καρρά όπως τονίζει και ο ίδιος στην δημοσιογράφο δεν πουλάει όπλα. 


Θα παρατηρήσετε ωστόσο στο ρεπορτάζ οτι δεν λέει ψέμματα ακριβώς, απλα παραλείπει κατα κάποιον τρόπο την αλήθεια. Καθώς πουλάει ολα τα αναγκαία κομμάτια για να φτιάξει κανείς ενα όπλο και το μόνο που λείπει στην συγκεκριμένη περίπτωση ειναι ένας δέκτης που να έχει τον σωστό αριθμό τρυπων. Που σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ όπλο ειναι μόνο αν ο δέκτης στο όπλο ειναι λειτουργικός. Ενας μη λειτουργικός δέκτης παίρνει 45 λεπτά - επιπλέον στην συνολική διαδικασία συναρμολόγησης - να γίνει λειτουργικός και επιπλέον αν κανείς αγοράσει πλαστικούς δέκτες η διαδικασία παίρνει ακόμη πιο λίγο χρόνο. 

Η εταιρία του Καρρά όπως αναφέρει το ρεπορτάζ εχει πουλήσει 75,000 ημιτελή δέκτες μέχρι στιγμή φέτος μέσω διαδικτύου. Αυτο σημαίνει οτι η δουλειά της αστυνομίας γινεται σαφώς πιο δύσκολη καθώς τα κομμάτια και συνεπως τα όπλα δεν ειναι καταγεγγραμμένα πουθενά.

Η νομοθεσία λοιπόν διευκολύνει ανθρώπους σαν τον κ. Καρρά που υποστηρίζει οτι αυτο που κάνει δεν ειναι παράνομο και δεν προωθεί την βία, άλλωστε λέει αν ηταν έτσι γιατι να μην ειναι παράνομα και τα μαχαίρια. Κάτι που έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές … 










www.hellas-now.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger