" Σύμβολα, εικόνες, ταυτόσημες μορφές, ενός αδιεξόδου είναι φανερές..."
(Νικ. Αλ. Αργυρίου:"Πριν την επιστροφή")


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου
Συγγραφέας

Είναι πραγματικά αληθινό πως κατά την μύησή τους οι Έλληνες μαθήτευαν στην αποκωδικοποίηση της μυθολογίας. Μέσα από την ακολουθία του μύθου ανακάλυπταν τις αληθινές δυνάμεις. Με διαδοχικές αποκαλύψεις εξαφανίζονταν από μπροστά τους ο πολυθεϊσμός και ξεπρόβαλε το δέντρο της γνώσης του ΕΝΟΣ και μοναδικού Θεού . Οι μυούμενοι  συνειδητοποιούσαν πως υπάρχει μια μοναδική πηγή και όλα όσα αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις είναι αρχέτυπα σχήματα ή σύμβολα. Ολόκληρο το Σύμπαν στην ουσία είναι ένα ζωντανό Σύμβολο.
Τα σύμβολα και οι μύθοι κρύβουν ένα μυστικό νόημα, που οδηγεί πέρα από το συνειδητό κόσμο, εκεί όπου οι Έλληνες θεοί ακτινοβολούν διαρκώς τις εντολές τους στους θνητούς ανθρώπους. Διότι πέρα από το συνειδητό κόσμο του ανθρώπου, υπάρχει μια αόρατη, αλλά αληθινή και κυρίως καθαρά πνευματική διάσταση. Μέσα σ' αυτή την διάσταση φωτός οι καθοδηγητικές ακτινοβολίες των θεών μορφοποιούνται με σύμβολα και εικόνες. Εκεί τα αρχέτυπα σχήματα παραμένουν αμετάβλητα και αποκωδικοποιούνται με την επιστήμη των μαθηματικών, διαμέσου μαθηματικών εξισώσεων. Οι άνθρωποι γίνονται δέκτες τέτοιων ακτινοβολιών διαμέσου των ονείρων ή των οραμάτων τους. Ωστόσο, οι άνθρωποι πάντα κατανοούσαν ένα μόνο μέρος της σημασίας τους, ενώ οι μυημένοι εισχωρούσαν στις βαθύτερες μυστικές αλήθειες τους. 
Τα θεϊκά σύμβολα είναι μια γέφυρα από τον σύγχρονο κόσμο της κατεστημένης λογικής στον αόρατο θεϊκό κόσμο.  
Αρκετοί επιστήμονες, φιλόσοφοι, ποιητές, καλλιτέχνες, λογοτέχνες και σοφοί, οφείλουν τις καλύτερες ιδέες  τους σε ξαφνικές εμπνεύσεις, που πηγάζουν από το ασυνείδητο ή υπερσυνείδητο.
Οι δημιουργικές θεϊκές ακτινοβολίες μορφοποιούνται σε καταληπτά αρχέτυπα σχήματα. Τα σχήματα αυτά γίνονται καταληπτά σε ελάχιστους εκπαιδευμένους. Είναι αναγκαία η ανθρώπινη εκπαίδευση και η ανθρώπινη επικοινωνία. Κατά την αρχαιότητα το ρόλο του εκπαιδευτή έπαιξαν οι Έλληνες. Αλλά δυστυχώς τα γονίδια δεν μπορούν να συγκρατούν τη γνώση του παρελθόντος.
Όσοι μπορέσουν, λοιπόν, με την κατάλληλη εκπαίδευση να αποκωδικοποιήσουν τη σημασία των θεϊκών συμβόλων, γίνονται κάτοχοι απόρρητης γνώσης.  Έτσι σταδιακά οδηγούνται σε ανακαλύψεις και εφευρέσεις που οδηγούν την πορεία της ανθρωπότητας. 
Να ποιοι, λοιπόν, βοηθούν πραγματικά την εξέλιξη της ανθρωπότητας. 
Η μυστική καθοδήγηση των αόρατων θεών γίνεται μέσω σχημάτων, που αντιστοιχούν σε μαθηματικές εξισώσεις. 
Η μαθηματική ακολουθία των μαθηματικών εξισώσεων ξεκλειδώνουν την αληθινή πραγματικότητα.
(Δείτε περαιτέρω για το θέμα αυτό ΕΔΩ)

 Ακριβώς για το λόγο αυτό τα σύμβολα χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν τις αιώνιες αλήθειες.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger