Σε πρόσφατο άρθρο της η Βρετανική εφημερίδα “ Daily Mail” παραθέτει μια πρόσφατη συναρπαστική έρευνα που αναλύει γιατί κάποιοι είμαστε τυχεροί στην καριέρα και την αγάπη και άλλη όχι.

 Εάν κάποιοι από εσάς έχετε δει την ταινία “Serendipity”, με πρωταγωνιστές τον John Cusack και την Kate Beckinsale, θα καταλάβετε καλύτερα την παρακάτω εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές. Serendipity, σημαίνει ένα απρόσμενo, ευτυχές γεγονός και εκεί επικεντρώνεται και η έρευνα. Οι επιστήμονες βρήκαν πως οι περισσότερες ιστορίες που εξέτασαν είχαν ως κοινό παρανομαστή ένα απρόσμενο γεγονός,

που όπως αποδεικνύεται όμως δεν ήταν καθόλου ένα απλό ευτυχές ατύχημα. Υπήρχαν δύο κοινά σημεία. Οι άνθρωποι που το βίωσαν αντιλήφθηκαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και εν συνεχεία την άρπαξαν και την αξιοποίησαν.

Υπάρχει λοιπόν ως ένα σημείο ο παράγοντας τύχη, όμως χρειάζεται να τεθεί και η σοφία του καθενός σε λειτουργία ώστε να κατανοήσετε τους οιωνούς.

Εάν τώρα κάποιες φορές αναρωτιέστε πως ο Χ φίλος σας καταφέρνει να είναι στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, τώρα θα πάρετε και την απάντηση. Αποδεικνύετε πως αυτοί που χάνουν τις ευκαιρίες είναι αυτοί που είναι γενικώς πιο αγχώδεις και αυτό το άγχος παρεμβάλλεται στην ικανότητα του ατόμου να προσέξει κάτι το απρόσμενο. Ως αποτέλεσμα έχει αυτά τα άτομα να χάνουν τις ευκαιρίες γιατί εστιάζουν την προσοχή τους υπερβολικά σε κάτι άλλο από αυτό που θα έπρεπε. Τα τυχερά άτομα από την άλλη είναι πιο χαλαρά και ανοιχτά, που σημαίνει πως διακρίνουν τι είναι μπροστά τους.

Οι συμβουλές λοιπόν που δίνουν οι ειδικοί ώστε να ενεργοποιήσετε τον παράγοντα τύχη είναι οι παρακάτω: 

Να είσαστε εξωστρεφείς, όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίζετε, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε.

Να είσαστε διατεθειμένοι να αλλάξετε τα σχέδια σας, αντίθετα με τους άτυχους ανθρώπους που δεν σπάνε ποτέ τη ρουτίνα τους.

Μη φοβάστε την αποτυχία, ένα ευτυχές ατύχημα συμβαίνει σε εκείνους που δοκιμάζουν νέα πράγματα και δεν αναλώνονται συνεχώς στο τι μπορεί να πάει στραβά.


gr.celebrity.yahoo.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger