Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, με το ΚΥΣΕΑ να συνεδριάζει από το βράδυ της Τετάρτης ώστε να αποφασίσει για τις νέες τοποθετήσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..


Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του αρχηγού Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος αποχώρησε 
αυτοβούλως, καταλαμβάνει ο μέχρις πρότινος γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης. Με προϋπηρεσία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο Δημήτρης Τσακνάκης υπηρέτησε μεταξύ άλλων και ως γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται -εκτός απροόπτου- να γίνουν μέχρι το πρωί της Πέμπτης, καθώς η συνεδρίαση θα είναι μαραθώνια και θα κριθούν μεταξύ άλλων ταξίαρχοι και άλλοι επιτελείς. Όπως αναφέρουν πηγές μέσα από την ΕΛ.ΑΣ., οι κρίσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει από τον Οκτώβριο του 2013, ωστόσο καθυστέρησαν προκαλώντας τη δυσφορία ανώτατων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του στις 17 Οκτωβρίου του 2011. Υπηρέτησε ως αξιωματικός στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής και στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας διετέλεσε διευθυντής από το 2006 έως το 2009 με τον βαθμό του ταξίαρχου και υποστράτηγου. Τον Μάρτιο του 2009 ως υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης & Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στις 5 Νοεμβρίου του 2009 προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αντικατάστασή του έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Ποιος είναι ο Δημήτριος Τσακνάκης

Ο νυν επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος και νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Τσακνάκης, γεννήθηκε στο χωριό Τρίκωμο Γρεβενών το 1957. Το 1976 κατατάσσεται στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής, ενώ το 1985 ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Σχολή Αξιωματικών.

Με τον βαθμό του Υπαστυνόμου και του Αστυνόμου Β’ υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και από τον Ιανουάριο του 1987 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στην οποία παραμένει μέχρι και τον Μάρτιο του 1994. Στη συνέχεια, μέχρι και τον Μάρτιο του 2000, με τον βαθμό του αστυνόμου Α’, υπηρετεί ως διοικητής σε μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί η επιλογή του για τη στελέχωση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στην οποία υπηρετεί ως προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών και Δίωξης μέχρι τον Νοέμβριο του 2004. Στη συνέχεια τοποθετείται στη θέση του διευθυντή στο συγκεκριμένο τμήμα, όπου υπηρετεί μέχρι τον Ιούνιο του 2006 με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή. Με τον ίδιο βαθμό υπηρετεί επίσης, μέχρι τον Ιούνιο του 2007, ως προϊστάμενος των Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών και Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια επιλέγεται για τη στελέχωση της νεοσύστατης Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, στην οποία διετέλεσε διευθυντής από την έναρξη λειτουργίας της τον Ιούνιο του 2007, μέχρι τον Μάρτιο του 2009, οπότε προάγεται στον βαθμό του Ταξίαρχου. Με την προαγωγή του τοποθετείται στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στην οποία υπηρέτησε αρχικά ως υποδιευθυντής και στη συνέχεια ως διευθυντής της μέχρι το 2010.

Τον Μάρτιο του 2010 προάγεται στον βαθμό του υποστρατήγου και τοποθετείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ τον Μάρτιο του 2011 τοποθετείται ως γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου. Στις 16 Ιουλίου 2012 προάγεται στον βαθμό του αντιστράτηγου και τοποθετείται ως γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Την 1η Μαρτίου 2013 τοποθετείται στη θέση του γενικού επιθεωρητή αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.



www.zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger