Η Κίνα και η Τουρκία πιθανόν να βρίσκονται σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την ουκρανική αμυντική εταιρεία Dnepropetrovsk Yuzhmash για τους διηπειρωτικούς πυραύλους SS - 18



Στις 5 Απριλίου 2014, σύμφωνα πάντα με τον ρωσικό τύπο, κάτω από απόλυτη μυστικότητα, άρχισαν στην Τουρκία οι διαπραγματεύσεις αντιπροσωπείας ουκρανικής εταιρείας Dnepropetrovsk Yuzhmash με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης (και πιθανότατα όχι μόνο με την τουρκική πλευρά). 

Θέμα των μυστικών συνομιλιών η πώληση του τεχνικού φακέλου και της τεχνολογίας κατασκευής πυραύλων SS - 18 " SATAN Mod.2 » σύμφωνα με την ονομασία του ΝΑΤΟ, ή βαλλιστικός πύραυλος Р-36М2 "Воевода" ( 15P018M ) σύμφωνα με τους Ρώσους, τέταρτης γενιάς πολλαπλών χρήσεων και κεφαλών, κατηγορίας διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ICBM. 

Οι πύραυλοι αυτού του τύπου αποτελούν το πιο ισχυρό όπλο αυτήν την στιγμή ακόμη και στο ρωσικό οπλοστάσιο αν και υπάρχουν σε εξέλιξη νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι εξελιγμένης τεχνολογίας. Οι πύραυλοι αυτοί διαθέτουν τεχνικά και τακτικά χαρακτηριστικά, που τους καθιστούν ως αξιόπιστη βάση αποτρεπτικού παράγοντα, για την επίλυση των διεθνών προβλημάτων και για την διατήρηση στρατηγικής ισορροπίας.. Επιπλέον, οι πύραυλοι SS-18 αποτελούν την βάση για την δημιουργία ασύμμετρων αντίμετρων στο αμερικανικό σύστημα παρακολούθησης ECHELON, στην νατοϊκή αντιπυραυλική και διαστημική άμυνα, έχοντας την δυνατότητα να ενεργοποιούνται τάχιστα από καθεστώς συνεχούς ετοιμότητας, για την εξουδετέρωση προγραμματισμένων ενδείξεων στόχων, διαθέτοντας παράλληλα την δυνατότητα επιχειρησιακής επαναστόχευσης εν πτήση, για κάθε χαρακτηρισμένο στόχο που δεν έχει προγραμματιστεί. 

Ο Р-36М2 "Воевода" είναι εξοπλισμένος με τέσσερις τύπους κεφαλών. 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που δίνονται στην δημοσιότητα σήμερα, η ουκρανική εταιρεία Dnepropetrovsk διαπραγματεύεται και με εκπροσώπους της εταιρείας NKAU από την Κίνα. Το θέμα διαπραγμάτευσης είναι ακριβώς το ίδιο με την Τουρκία. 

Δεν υπάρχει πληροφόρηση για το είδος των διαπραγματεύσεων και των ποσών που διακινούνται ή εάν το Κίεβο σκοπεύει να πάρει χρήματα από το «προϊόν με τη μία», πάντως το ύψος της συναλλαγής παραμένει άγνωστο, τονίζει το ρωσικό δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με το άρθρο, ένα είναι απολύτως σαφές και αφορά το γεγονός, ότι οι ΗΠΑ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα βρεθούν σε πολύ μεγάλη έκπληξη και ως εκ τούτου με δυσάρεστο τρόπο. Η κατασκευή και κατοχή στα χέρια της Κίνας και πιθανόν της Τουρκίας πυραύλων αυτού του βεληνεκούς θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε απρόβλεπτες συνέπειες και σημαντική πιθανότητα αποτυχίας του όλου συστήματος των συμφωνιών για τα Στρατηγικά Επιθετικά Όπλα και, κατά συνέπεια, σοβαρών γεωπολιτικών μεταβολών σε Ασία και Μέση Ανατολή.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger