Οι δορυφορικές επικοινωνίες της Ρωσίας βελτιώνονται  αισθητά μετά την λειτουργία των δύο νέων τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων Express - AM5 και Express - AT1. Όπως δήλωσε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης «οι νέοι δορυφόροι έχουν τη δυνατότητα να διανείμουν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά και διαδικτυακά προγράμματα με πολύ ποιοτικό σήμα».
Οι ρωσικοί δορυφόροι Express - AM5 και Express - AT1, έχουν μπει ήδη εδώ και μήνες σε τροχιά και ολοκλήρωσαν και τις απαραίτητες δοκιμές πτήσης: «Πλέον παρέχεται η δυνατότητα και σε άλλες σημαντικές υπηρεσίες όπως η ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο , η εξ αποστάσεως μάθηση και η τηλεϊατρική» δήλωσε ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ Νικολάι Νικιφόροφ.
 Ο δορυφόρος Express - AM5 εκτοξεύθηκε από το διαστημικό κέντρο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάνστις 26 Δεκεμβρίου του 2013 και τέθηκε σε τροχιά την επομένη.  Εχει «ορίζοντα ζωής» στα 15 χρόνια και προορίζεται για τη μεταφορά ψηφιακού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σήματος σε όλη τη ρωσική επικράτεια, την παροχή κινητής τηλεφωνίας  στις προεδρικές και κυβερνητικές υπηρεσίες, ενώ θα προσφέρει multi- πακέτα υπηρεσιών με την υποστήριξη δικτύων VSAT. Ο άλλος δορυφόρος, Express - AT1 εκτοξεύθηκε επίσης από το Μπαϊκονούρ στις 16 Μαρτίου, με ρωσικό πύραυλο Proton – Μ.
Και οι δύο τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι σχεδιάστηκαν στη βάση Δορυφορικών Συστημάτων Πληροφοριών RISS στο Κρασνογιάρσκ

http://rbth.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger