Για "ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες" και για απόκρυψη μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Από έρευνα που διενεργήθηκε, σύμφωνα με όσα διαρρέει το υπουργείο Οικονομικών, προέκυψαν περιουσιακά στοιχεία του, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί νόμιμα στο πόθεν έσχες.

Πραγματικό γεγονός ή πρόκειται για πολιτική δίωξη ενός ανθρώπου των ΜΜΕ που διακρίνεται για την σκληρή ρητορική του κατά της κυβέρνησης; Θα φανεί στην ανάκριση.

Η υπόθεση, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, βρίσκεται στα χέρια της 16ης ανακρίτριας της Αθήνας.

Ο ίδιος ο εκδότης-δημοσιογράφος μιλά σαφώς για πολιτική δίωξηη στο πρόσωπό του:

«Κάτι έπρεπε να πουν για εμένα. Αυτή η υπόθεση, όπως τουλάχιστον γνωρίζω, είναι από το Φεβρουάριο του 2012 και κινήθηκε, όπως μου είπε υπουργός προσκείμενος στο περιβάλλον Παπανδρέου, από τον ίδιο τον ΓΑΠ γιατί τον έλεγα «Τσολάκογλου» στο ραδιόφωνο. Αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανακριβείς δηλώσεις το 2007 και το 2008 και ζητείται από τη σύζυγό μου να αποδείξει ότι είχε λεφτά να αγοράσει το σπίτι μας που βάσει του νόμου Παπακωνσταντίνου μεταβιβάστηκε σε αυτή το 2010.

Έχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος που έγινε σε βάθος δεκαετίας, διαπίστωσε ότι η σύζυγός μου είχε τα δικά μου λεφτά για να αγοράσει το σπίτι μας στο οποίο διαμένω την τελευταία 25ετία.

Επίσης ο έλεγχος διαπίστωσε ότι ο Τράγκας από τα πολλαπλά συμβόλαιά του και τις επιχειρήσεις του επί δεκαετίες έχει χρήματα και πόθεν έσχες επαρκές και αναγνωρίσιμο και μόνο στο βάθος μιας δεκαετίας πίσω. Οι εφοριακοί δεν πήγαν πιο πίσω…

Στη σύζυγό μου επεβλήθη ο φόρος της άτυπης δωρεάς – προσαύξηση της περιουσίας – ο οποίος και καταβάλλεται.

Αυτά προς το παρόν.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι με το Α ή Β τρόπο θέλουν να σταματήσω τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα και κυρίως την πρωινή μου εκπομπή στο ραδιόφωνο…».


 defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger