του Νίκου Ρογκάκου

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να τεθεί εντός των επόμενων ημερών σε παραγωγική λειτουργία στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων η …
ειδική εφαρμογή, που θα διασφαλίζει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ.

Μετά τις παλινωδίες που καταγράφηκαν με το κοινωνικό μέρισμα τουυπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών καθιερώνει τον «ακατάσχετο λογαριασμό».

Με την πρωτοβουλία αυτή οι φορολογούμενοι που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες δεν θα κινδυνεύουν στην περίπτωση που λαμβάνουν έκτακτα επιδόματα να τα απολέσουν λόγω κατασχέσεων, κάτι που συνέβη προσφάτως με το κοινωνικό μέρισμα και έπρεπε να υπάρξει κεντρική παρέμβαση για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Έτσι, κάθε φορολογούμενος θα πρέπει όταν λειτουργήσει το taxisnet να δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό. Για τον λογαριασμό αυτό και μόνον το ποσό καταθέσεως έως και 1.500 ευρώ θα είναι πλήρως ακατάσχετο.

Η εφαρμογή θα είναι πάρα πολύ απλή. Με τους κωδικούς πρόσβασης στο Τaxisnet, κάθε φορολογούμενος ο οποίος θέλει να ενεργοποιήσει αυτό το τείχος προστασίας θα μπαίνει στην εφαρμογή και δεν θα δηλώνει τίποτα περισσότερο από τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τον οποίο θέλει να προστατεύσει από ενδεχόμενες κατασχέσεις.

Αν ο φορολογούμενος έχει περισσότερους από έναν τραπεζικούς λογαριασμούς, προτεραιότητα έχει ο λογαριασμός μισθοδοσίας και ως εκ τούτου θα πρέπει να δηλωθεί το IBAN αυτού του λογαριασμού.

attikipress.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger