Μεταφέρουμε από το newsbomb.gr:

Με συντονισμένο τρόπο τα κόμματα της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη προλειαίνουν σταδιακά το έδαφος για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μετά τις Ευρωεκλογές, αναλόγως της εκλογικής δύναμης που θα αποσπάσουν σε κάθε ευρωπαϊκό-κράτος μέλος ξεχωριστά.

Επικεφαλής της κίνησης αυτής για την οργανωμένη "ευρωπαϊκή" παρουσία της ακροδεξιάς στις Βρυξέλλες την επομένη των ευρωεκλογών, φαίνεται πώς έχει αναλάβει ατύπως η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία, Μαρί Λε Πεν.
Η Λε Πεν αναμένεται να είναι η μεγάλη θριαμβεύτρια των Ευρωεκλογών, σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει πανικό στο Παλάτι των Ηλυσίων αλλά και τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα του Γαλλικού τύπου τα τελευταία 24ωρα, η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας δεν ενδιαφέρεται μόνο να καταγράψει ένα υψηλό εκλογικό ποσοστό στις επικείμενες κάλπες των ευρωεκλογών, αλλά να δει τις δυνάμεις τις ακροδεξιάς να έχουν ισχυρή εκπροσώπηση και στα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδει στις πληττόμενες από την κρίσης χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Ελλάδα.
Παρά τα όσα κατά καιρούς γράφονται ή λέγονται από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, η πραγματικότητα είναι ότι η Μαρί Λε Πεν προσβλέπει στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Ευρωβουλή, γι' αυτό και παρακολουθεί πολύ στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας.
Η Λε Πεν αφήνει ανοιχτή την πόρτα μετεκλογικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο με κάθε δύναμη της ακροδεξιάς που πρεσβεύει τις ίδιες αρχές με το Γαλλικό Εθνικό Μέτωπο, και στο πλαίσιο αυτό φέρεται να έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα στα στελέχη της Χρυσής Αυγής για να δράσουν από κοινού στην Ευρωβουλή. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, στελέχη του εθνικιστικού κόμματος στην Γαλλία έχουν έρθει σε επαφή με στελέχη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, προκειμένου να εξετάσουν όλα τα περιθώρια μίας τέτοια συνεργασίας.
Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι στην περίπτωση που η Χρυσή Αυγή αποσπάσει ένα υψηλό εκλογικό ποσοστό, η κα Λε Πεν σκέφτεται να αποστείλει το ίδιο βράδυ των εκλογών συγχαρητήριο μήνυμα γεγονός που θα σημάνει την εξέλιξη ενός φλερτ που έχει ήδη αρχίσει μεταξύ της Γαλλικής ακροδεξιάς και της ελληνικής Χρυσής Αυγής.
Είναι προφανές ότι οι γέφυρες επικοινωνίας και ενδεχόμενης μετεκλογικής συνεργασίας του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία με την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, μεταφράζονται πολιτικά ως μία έμπρακτη στήριξη απέναντι στις κατηγορίες που το εγχώριο δικαστικό και πολιτικό σύστημα αποδίδει στα στελέχη της Χ.Α. "περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης".
Οι πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι η Χ.Α. είναι θετική σε μια τέτοια προσπάθεια σύμπραξης. Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον...

www.stoxos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger