Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η θλιβερή ιστορία ενός Κινέζου αγρότη, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του προκειμένου το κράτος να επιτρέψει σε όλα του τα παιδιά να μορφωθούν..
Ο 37χρονος Ουάνγκ Γκουανρόνγκ αγνόησε τον νόμο του κράτους και έφερε στη ζωή μαζί με την γυναίκα του περισσότερα από ένα παιδιά, για την ακρίβεια απέκτησε συνολικά 4 παιδιά!
Το πρώτο του παιδί κατάφερε και πήγε κανονικά στο σχολείο. Όταν, όμως ήρθε η σειρά των υπολοίπων δύο, ο αδικοχαμένος πατέρας κλήθηκε να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, η πρόσβαση στην εκπαίδευση, καθώς επίσης και πολλά άλλα βασικά δικαιώματα όπως η περίθαλψη, χρεώνονται ξεχωριστά για τα επιπλέον παιδιά.
 Ο 37χρονος δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει το πρόστιμο όποτε αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα τα parapolitika.gr, ο άτυχος πατέρας «κέρδισε» για λογαριασμό των παιδιών του το δικαίωμα στη μόρφωση και ανάγκασε το κράτος να δώσει ως αποζημίωση στη σύζυγό του ένα καινούριο σπίτι και περίπου 30.000 ευρώ. 
Μάλιστα ο 37χρονος με την «γενναία» καρδιά σε σημείωμα που άφησε τόνισε ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία ήταν και η δημοσιοποίηση των παράλογων νόμων της χώρας του.


tromaktiko

Δημοσίευση σχολίου

Blogger