Γλυκά παξιμάδια με απλά υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Είναι τέλεια με τον καφέ.

Υλικά συνταγής

220 γραμμ. ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
220 γραμμ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γραμμ. αλεύρι
120 γραμμ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Ρίχνουμε και τη βανίλια.

3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα.
4. Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψάκι. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC στις αντιστάσεις για 25΄, να ροδίσει καλά.
5. Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψημένο μείγμα σε φετάκια-παξιμαδάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την κομμένη πλευρά (φέτα) προς τα κάτω. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου στεγνώσουν καλά, περίπου 15΄-20΄.
Extra tip: Πάντα κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά για να οξυγονώνεται το αλεύρι και να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα. Ρίχνουμε πάντα το αλεύρι στο τέλος και είτε η ανάμειξη γίνεται σε πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ είτε με σπάτουλα στο χέρι. Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι.
Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά


 argiro.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger