Yπάρχει ενδεχόμενο τις ευρωεκλογές να τις ακολουθήσουν εθνικές εκλογές εντός του θέρους;

Πολύ δύσκολο αλλά όχι αδύνατο, αν συμβούν δύο γεγονότα ταυτόχρονα: Η δημοσιοποόηση μιας δόση έγγραφων ή οπτικοκουστικών ντοκουμέντων σε οτι αφορά την συνωμοσία που στήθηκε απέναντι στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή και η οποία θρυλείται ότι εντός της εβδομάδας θα δει το φως της δημοσιότας.

Το δεύτερο είναι να δούμε εκπλήξεις του τύπου ΣΥΡΙΖΑ +10 μονάδες από ΝΔ και +4-5 από το άθροισμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή τη ΝΔ να δίνει μάχη για την δεύτερη θέση με τον Λαϊκό Σύνδεσμο σε μία περιοχή ποσοστών γύρω στο 15%!

Αδύνατον; Οχι και τόσο. Το πρώτο είναι εξαιρετικά πιθανό και δεν εξαρτάται από κανέναν πέρα από τον Λαϊκό Σύνδεσμο.

Για το δεύτερο το λεγόμενο "Βουβό αρνητικό κλίμα" φέρνει πολύ ... κλάμα. Το defencenet.gr μόνο πρώτο από όλα τα MEE και σίγουρα απ'όλες τις σελίδες υψηλής επισκεψιμότητας ήταν το μόνο Μέσο που έχει προειδοποιήσει ότι "Ερχετα μπαμ στις ευρωεκλογες".

Την περασμένη Παρασκευή γράφαμε ότι στήνουν δημοσκοπήσεις με το 70% των πολιτών να αρνούνται να τους απαντήσουν. Γράφαμε συγκεκριμένα: "Αν επιβεβαιωθούν όσα διαρρέουν από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων περί του ποσοστού ανταπόκρισης στις έρευνες πρόθεσης ψήφου, τότε πιθανότατα στις ευρωεκλογές - και όχι μόνο - θα βρεθούμε ενώπιον της μεγαλύτερης εκλογικής έκπληξης απ΄πο την μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα.

Και κυρίως αν επιβεβαιωθούν οι "φόβοι" που εκφράζουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων καθώς το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών στις τηλεφωνικές έρευνες αγγίζει μετά βίας του 30% με τους υπόλοιπους πολίτες να κλείνουν οργισμένοι το τηλέφωνο ή την πόρτα τους στους ερευνητές!
Δηλαδή πέρα από τα - δεδομένα - "μαγειρέματα" υπάρχει το στοιχείο της άρνησης καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, σε σημείο που να αδυνατούν οι εταιρείες να εκδώσουν ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων"!
Το βράδυ της Κυριακής ένας εκλογικός αναλυτός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σε ερώτηση δημοσιογράφου (ο οποίος δημοσιογράφος προφανώς είχε διαβάσει το άρθρο του defencenet.gr) για τον αριθμό των πολιτών που απαντανε στις δημοσκοπικες εταιρειες, επιβεβαίωσε με ακρίβεια την πληροφόρηση που σας παρείχαμε δύο 24ωρα ενωρίτερα: "Μόλις 1 στους 3 που τηλεφωνούμε απαντάει για το τι θα ψηφίσει κι οι άλλοι μας κλείνουν το τηλέφωνο"!
Τώρα το ζήτημα είναι ποιος θα σπρώξει σε μια τέτοια περίπτωση για εθνικές εκλογές: Οι δυνάμεις εκτός Ελάδος που θέλουν να δουν μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (ή για την ακρίβεια αυτό που θα μείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ). Αλλά για αυτά έχουμε ακόμα καιρό.

Ας δούμε πώς θα πάει αυτή η εβδομάδα σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της ΧΑ...

defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger