Η του προσδοκία Α. Σαμαρά και του Μεγάρου Μαξίμου για μία δημόσια δήλωση στήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή πριν το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών αποδεικνύεται μάταιη. Όχι μόνο δεν έχει συμβεί έως τώρα, αλλά η στάση του Καραμανλή προμηνύει εξελίξεις στη ΝΔ από τη Δευτέρα. Το πόσο γρήγορα θα «τρέξουν» αυτές θα φανεί από τη διαφορά που θα υπάρξει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κ. Καραμανλής προς του απογοήτευση Α. Σαμαρά δεν θα βρεθεί σήμερα στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Σύνταγμα. Οι πληροφορίες λένε πώς έχει ετοιμάσει βαλίτσες και από το πρωί σήμερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ίσως και να μην θέλει να γίνει «μάρτυρας» μίας οικτρής συγκέντρωσης με αστεία διλήμματα προς τους πολίτες και υποσχέσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

Όπως και να έχει πάντως, η κίνηση αυτή του Κ. Καραμανλή δείχνει πώς το κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις του με τον Α. Σαμαρά είναι ψυχρό. Όσο και αν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θέλησαν κάπως να το «θερμάνουν» με δήθεν διαρροές συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίες έφεραν τον κ. Καραμανλή να λέει ότι « πρέπει να στηρίξουμε την παράταξη ».

Η δημόσια δήλωση του στήριξης Α. Σαμαρά από τον Κ. Καραμανλή, όπως συνέβη το 2012 πριν τις βουλευτικές εκλογές, δεν ήρθε ποτέ. Και όπως φαίνεται δεν πρόκειται.

Ο πρώην πρωθυπουργός και το λεγόμενο «Καραμανλικό μπλόκ» είναι σφόδρα ενοχλημένο από τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου και την πολιτική που ακολουθήθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και έφεραν το κόμμα να μην περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία του στο δεύτερο γύρο για το Δήμο της Αθήνας και να «πατώνει» στην Α 'Αθηνών που θεωρείται «κάστρο» της ΝΔ.

Το «παιχνίδι» που παίχτηκε σε βάρος του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Κουμουτσάκου, όπως ο ίδιος αποκάλυψε με του δηλώσεις-βόμβες, προκειμένου να στηριχθεί ο Γ. Σγουρός στην Περιφέρεια και ο Γ. Καμίνης στο Δήμο της Αθήνας εντάσσεται στην εσωκομματική κόντρα.

Ο Γ. Κουμουτσάκος ήταν της στενής ομάδας του Κ. Καραμανλή. Πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επί Πέτρου Μολυβιάτη και πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αυτό που έχει ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό του «Καραμανλικούς» είναι ο «γάμος» με τον Ε. Βενιζέλο, η προσπάθεια του Α. Σαμαρά να αλλάξει το όνομα της ΝΔ σε «Νέα Ελλάδα» και η στήριξη που παρέχει στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ Γ. Καμίνη και Γ. Σγουρό.

Η τακτική του κ. Σαμαρά στέλνει πολλούς ψηφοφόρους της ΝΔ στις κάλπες για να καταψηφίσουν τους Γ. Καμίνη και Γ. Σγουρό και από αντίδραση να στηρίξουν τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Και η στάση του Κ. Καραμανλή δείχνει ότι την επόμενη των Ευρωεκλογών θα υπάρξουν εξελίξεις στη ΝΔ.

Ήδη, οι «δελφίνοι» έχουν πάρει θέσεις και περιμένουν το αποτέλεσμα της Κυριακής ...   


 defencenet.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger